Aktuelt, nyheder og notitser

Her bringes de seneste nyheder fra Dansk-Israelsk Forening (DIF) i Århus, oplysninger om arrangementer og begivenheder med forbindelse til Israel, nye artikler, notitser samt nyheder på hjemmesiden.

Har du nogle nyheder eller kendskab til arrangementer af interesse for denne side? Skriv til Webmaster pr. e-mail og helst i god tid.

Kommende religiøse og nationale helligdage

Chanukah

Chanukah (Tempel-indvielsesfesten) er lysets fest og den varer i otte dage. Jøderne fejrer makkabæernes generobring af Jerusalem og Templets genopbyggelse og genindvielse. Det Hellige Tempel i Jerusalem havde været misbrugt (vanhelliget) til afgudsdyrkelse og blev herefter genopbygget og indviet (renset) ved en stor jubelfest. Til minde om denne mirakuløse begivenhed tændes der i dag lys i en speciel ottearmet lysestage med otte lys og et niende lys, der tjener til at tænde de øvrige (tjener). I år er det d. 3.-10. december 2018.

Asara B'Tevet

Asara B'Tevet er en fastedag til minde om Jerusalems belejring år 586 f.Kr. Det var på denne dag at den babyloniske konge Nebukhadnezer påbegyndte belejringen af Jerusalem og som resulterede i ødelæggelsen af Det Første Tempel. I år er det d. 18. december.

Læs mere om de kommende helligdage

Palestinian Media Watch (PMW)

Palestinian Media Watch (PMW) er et uafhængigt israelsk forskningsinstitut, der undersøger det palæstinensiske samfund ud fra forskellige perspektiver ved at studere og analysere det Palæstinensiske Selvstyre gennem dets medier og skolebøger.

PMW lægger størst fokus på de budskaber palæstinensiske ledere formidler til befolkningen via den brede række af institutioner og infrastrukturer, selvstyret kontrollerer.

Palestinian Media Watch (PMW)

Velkommen til support-israel.dk

Denne website er blevet skabt med det formål at give Israel fuld støtte, er en opfordring til at købe israelsk og støtte Israel. Siden indeholder blandt andet orientering om de produkter, du kan købe fra Israel og som er tilgængelige i Danmark. Bag dette website er vi en række foreninger og privatpersoner, som opfordrer til at støtte Israel.

support-israel.dk

Antisemitisme i Danmark

Religion.dk (Kristeligt Dagblad) har et tema om antisemitisme med links til de nyeste artikler: TEMA: Antisemitisme

Morgenavisen Jyllands-Posten har en række artikler om den stigende antisemitisme i især Danmark og hvordan den udfolder sig (brug JP's søgemuligheder).

Mistro og fordomme mod jøder i Danmark er ikke noget, der alene trives i yderligtgående grupper. Det viser en undersøgelse, som blev offentliggjort i bogen "Danmark og de fremmede: Om mødet med den arabisk-muslimske verden", som udkom i slutningen af november 2009. Op mod 75 procent af indvandrerne fra fem forskellige lande (4 muslimske og 1 ikke-muslimsk) og knap 20 procent af danskere har antijødiske holdninger.

Læs mere om antisemitisme

Har kristendommen og de kristne en fremtid i en kommende palæstinensisk stat?

Kristendommen har eksisteret i snart 2000 år i Det Hellige Land men situationen for de kristne i de palæstinensiske selvstyreområder ser ikke lyst ud. Tværtimod flygter de kristne i stort tal pga. chikane, diskrimination og overgreb og flere af de kristne historiske områder er ved at blive affolket. Det meste af den kristne verden ser ud til at være stort set ligeglad eller tør ikke kritisere overgrebene mod kristne i selvstyreområderne.

Læs artiklen

Velkommen til Israel-info (nyheder)

Israel-info er en selvstændig og uafhængig Internet-side, som er blevet til med det formål at bryde den i Danmark herskende misinformation og i stedet yde en ærlig og redelig oplysning om Israel og Mellemøsten. I Israel foregår en levende, fri og højrøstet debat, hvor alle emner diskuteres og hvor alle samfundsmæssige problemer endevendes.

Israel-info

Velkommen til Israel-Online (nyheder)

Hjemmesiden Israel-Online.dk tilbyder et dybere indblik i, hvad den israelsk-arabiske konflikt i virkeligheden går ud på, og søger at modarbejde den anti-israelske propaganda, der desværre længe har gennemsyret medier og uddannelsesinstitutioner herhjemme.

Israel-Online.dk

Forholdet mellem Iran og Israel (foredrag)

Farshad Kholghi, foredragsholder, skuespiller, debatør og entertainer, fokuserer på forholdet mellem Iran og Israel.

Iran har en stigende magt eller indflydelse i Mellemøsten og støtter bl.a. Hamas. Den stigende frygt for Iran har fået de fleste arabiske lande til at samarbejde med Israel. Hvorfor er Iran så fokuseret på Israel? Der er en stigende modstand i den iranske befolkning mod det islamiske regime i Iran - hvordan vil det påvirke forholdet til Israel og de arabiske lande?

Det fortæller Farshad Kholghi om tirsdag d. 8. januar 2019 i Århus.

Foredrag med Farshad Kholghi

Med Israel for fred (MIFF) lancerer ny pro-israelsk hjemmeside i Danmark

Miffs mål er først og fremmest at skabe en pro-israelsk hjemmeside og en Facebook side på dansk, som kan afdække og bekæmpe løgnene om Israel lige så effektivt som miff.no og MIFFs Facebook side gør det i Norge.

Miff.dk har baggrundsartikler og nyheder fra Danmark og Israel. Samtidig holdes der øje med de danske medier og 'fakta-check' omkring deres udtalelser og kommentarer om dansk-israelske forhold.

Med Israel for fred (MIFF) og Med Israel for fred (MIFF)

Kulturelle oplevelser i Israel

En god måde at få en oversigt over, hvad der foregår i Israel af kulturelle begivenheder i øjeblikket, er at besøge denne israelske hjemmeside.

Tourist Israel fortæller om alle de ting, som man kan gøre i Israel. Om kendte og ukendte steder, som man kan besøge, begivenheder, restauranter, hoteller, aktiviteter osv.

Tourist Israel The Guide

Befolkning og religion i Israel

Bor der andre end jøder og palæstinensere i Israel? Hvem er druserne og tjerkessere? Hvilke religioner har deres 'hovedkontor' i Israel? Er en israeler og jøde det samme?

Læs mere om dem og andre befolkningsgrupper i Israel.

Befolkning og religion

De israelske øl og bryggerier (artikel)

Det israelske ølmarked er domineret af to store bryggerigrupper - 'Tempo Beer Industries Ltd.' og 'Israel Beer Breweries Ltd.'. I løbet af de seneste 10 år er der åbnet 45-50 mikrobryggerier af forskellig art og hertil kommer et ukendt antal hobbybryggere. Sammen med en øget import af internationale ølmærker har det givet en større interesse for kvalitetsøl.

Læs mere

Dry Bones - dagens politiske kommentar

Dry Bones - dagens politiske kommentar

Dry Bones - dagens politiske kommentar til den israelske hverdag og internationale forhold.

Tegninger og flere oplysninger om Dry Bones findes på The Dry Bones Blog. Se også The Dry Bones Project.

Israel (Lonely Planet)

Lonely Planet har en god beskrivelse af Israel og de største byer som Tel Aviv, Jerusalem mfl. med mange praktiske informationer, rejsetips, baggrund og historie.

Læs mere

Biler i Israel - historie og produktion

Bilens historie og den første spæde produktion begyndte tidligt i Europa og USA i modsætning til Israel og Det Hellige Land, hvor der ikke var nogen produktion af biler før 1951, hverken under det tyrkiske storrige eller under den engelske mandatperiode.

Ligesom i Danmark er det ikke muligt med en egentlig traditionel bilfabrik. Derfor specialiserer man sig i udvikling og produktion af specielle køretøjer og avancerede komponenter til den internationale bilindustri.

Læs mere om biler i Israel - historie og produktion

Til forsiden (index.htm)

Til toppen


© 2000-2018 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 2.12.2018