Det israelske flag

Danske jøder 400 år - Set med andres øjne

I november 1622 inviterede Christian 4. de første jøder til at bosætte sig i landet. Det har indtil nu betydet 400 års danmarkshistorie med et jødisk mindretal.

Bog: Danske jøder 400 år - Set med andres øjne I november 1622 inviterede Christian 4. de første jøder til at bosætte sig i landet. Det har indtil nu betydet 400 års danmarkshistorie med et jødisk mindretal.

Selvom jøderne i nogle århundreder blev spredt til omkring ti danske byer, har den jødiske minoritet i de sidste 100 år været koncentreret om København.

Der er tale om en unik integrationshistorie, hvor jøder i Danmark har markeret sig i det danske samfund på en række områder som kunst/kultur, videnskab, politik, erhvervslivet m.m. Den jødiske historie i Danmark er således omfattende. I denne bog fortæller en række ikke-jødiske forfattere om jødedommen og jøderne i Danmark.

Bogens skribenter omfatter politikere, forskere, kristne og muslimer, som med hver deres vidt forskellige udgangspunkter skriver om de danske jøder.

Bogens tekster er skrevet af Ane Halsboe-Jørgensen, Martin Schwartz Lausten, Merete Næsbye Christensen, Birthe Rønn Hornbech, Janus Møller Jensen, Otto Rühl, Naveed Baig, Özlem Cekic og Anne Kathrine Giversen.

Henri Goldstein, der har redigeret samlingen, skriver i sit forord, at man har "valgt at lade en række ikke-jødiske danskere beskrive forskellige tanker og overvejelser ved deres møde med danske jøder og forhold, der har relation til jødisk liv her i landet". Det er et bredt udvalg af skribenter, som er blevet samlet til bogen, og det gør det muligt at komme vidt omkring, både i form og indhold.

Bogens tekster er illustreret med fotos og andet materiale.

Henri Goldstein (f. 1948) er formand for Det Jødiske Samfund (Det Mosaiske Troessamfund).

Redigeret af: Henri Goldstein
Titel: Danske jøder 400 år - Set med andres øjne
Udgivelsesår: 1. udgave 2023
ISBN: 9788712070559
Sprog: Dansk
Sider: 192
Udgiver: Gads Forlag
Link til bog: Danske jøder 400 år - Set med andres øjne
Udgivelsesdato: 16-05-2023

Til forsiden (index.htm)

Til toppen Film og bøger


© 2000-2024 DIF. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 29.3.2024