Det israelske flag

En historisk vision for fred og fremgang

Abraham-aftalerne repræsenterer et paradigmeskiftende fremskridt for regionen Mellemøsten. Etableringen af fulde diplomatiske relationer mellem Israel, Forenede Arabiske Emirater og Bahrain er et banebrydende øjeblik for hele Mellemøsten.

Af Benny Dagan, Israels ambassadør i Danmark, Morgenavisen Jyllands-Posten (29. september 2020).

Etableringen af fulde diplomatiske relationer mellem Israel, Forenede Arabiske Emirater og Bahrain er et banebrydende øjeblik for hele Mellemøsten. Denne region bliver omtalt som en dysfunktionel familie, men den nye aftale mellem Israel og de nævnte lande repræsenterer en bevidst beslutning frem for at være en funktionel.

Det er en historisk begivenhed, der markerer en ny begyndelse for regionen, og ud over fred medfører det fremgang, der kan mærkes øjeblikkeligt. Det israelske økonomiministerium anslår, at israelsk eksport til Emiraterne bliver omkring 500 mio. dollars om året. Investeringer fra Emiraterne i Israel kan omvendt løbe op i 350 mio. dollars om året.

Cyberindustrien, sundhedssektoren, den finansielle sektor og kommunikationsbranchen vil alle få fordel af de nye aftaler og den øgede handel og investering mellem landene. I denne tid med pandemi er det især vigtigt, at den nye aftale sikrer en fælles indsats fra landenes sundhedsministerier.

Abraham-aftalerne repræsenterer et paradigmeskiftende fremskridt for regionen Mellemøsten. Det skaber en revolutionerende mulighed for at skabe fred med staten Israel for andre arabiske lande, et koncept, der tidligere blev betegnet som umuligt. Det skaber et mærkbart alternativ til de radikale kræfter, der modarbejder fred, og i stedet kan der høstes frugter af brugbart samarbejde. Ydermere styrker Abraham-aftalerne effektivt moderate kræfter, der står over for ekstremisme i form af Iran og dets allierede spredt ud over regionen.

Det er ærgerligt, at de, der har talt imod aftalerne, også i Danmark, i virkeligheden befinder sig på linje med Iran, Hamas og Hizbollah, som har fordømt den nye udvikling. Abraham-aftalerne er et vigtigt skridt frem mod at stoppe konflikt i Mellemøsten, og vi tror på, at denne slags aftaler effektivt kan stoppe de lande, der er ekstremister, da fred er den eneste løsning. Disse aftaler er ikke på bekostning af palæstinenserne. I virkeligheden repræsenterer de en unik mulighed for palæstinenserne til at komme tilbage til forhandlingsbordet og genoptage direkte forhandlinger med Israel.

Vi er klar til dette, og vi vil komme til forhandlingsbordet med principperne udarbejdet i forbindelse med den amerikanske regerings fredsinitiativ. Fredsvisionen udgør et realistisk bud på, hvordan begge parter kan genskabe forhandlinger, og set i lyset af de nye aftaler mellem Israel og Forenede Arabiske Emirater og Bahrain kan der opnås en varig fred mellem Israel og palæstinenserne.

Det virker mere realistisk end længe. Når alt kommer til alt, udgør de nye Abraham-aftaler et bevis på fælles værdier. Israel, Forenede Arabiske Emirater og Bahrain står alle over for de samme trusler i form af klimaforandringer, svindende ressourcer og mest relevant nu og her - globale sygdomme. Det er essentielt, at vi fokuserer på samarbejde frem for uenighed.

Det er præcis dette, der er opnået med disse aftaler. Disse aftaler skal vise alle lande i regionen, at der kun er gode ting i sigte, når der laves fred med Israel.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Artikler


© 2000-2020 DIF. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 29.9.2020