Det israelske flag

Terror i Israel

Udvalgte artikler om terrorisme, definitioner og begreber, terror i Israel, terrorofre samt hvordan man kan bekæmpe terrorisme. Nogle af artiklerne er af ældre dato men indholdet er desværre stadig aktuelt.

Terrorangreb i Jerusalem "Terrorisme har ingen religion og ingen race. Terrorisme skal fordømmes, uanset hvor den kommer fra."

"Terrorisme er som malaria. Man kan ikke udrydde malaria ved at dræbe myggen. Man må udtørre sumpen."

"Terrorisme begynder, hvor uskyldige civile med vilje bliver angrebet."
FN's generalsekretær Kofi Annan.

Om årsagerne til terror: "Jeg tror ikke på påstandene om, at det er et socialt problem og et fattigdomsproblem. Alt, hvad vi ved, viser, at terroristerne ikke kommer fra de fattigste områder eller befolkningsgrupper.(...) Den høje europæiske tiltro til udviklingshjælp og pengeoverførsler er en politisk illusion."
Dr. Herfried Münkler, krigsteoretiker og professor i politisk teori ved Humboldt Universitetet i Berlin.

"I dag er verden ikke opdelt i øst, vest, nord eller syd. Verden er opdelt i terror og anti-terror, og man kan ikke have et hovedkontor for terrorister i sin hovedstad og sige, at man er uskyldig."
Shimon Peres, Israels vice-premierminister (juli 2006).

Terrorisme (og terror) kan aldrig retfærdiggøres, uanset hvor det finder sted.

Anyone who supports terrorism, anyone who sees terrorism as a legitimate means, anyone who uses terrorism to cause the death of innocent people is a terrorist in my eyes.
Milos Zeman.

Fatah: Honoring terrorists is more important than stopping Coronavirus.
Mahmoud Abbas' Fatah Movement (marts 2020).

Hvis man er interesseret i en bestemt artikel eller emne på DIF's hjemmeside kan søgefunktionen i den blå kolonne til venstre anvendes (Søg Q). Hvis man ikke kan se den blå kolonne klik her.

Hvad er terror og terrorisme?
Den ene mands terrorist er den anden mands frihedskæmper. Terrorist, guerilla, militant, partisan, oprører eller frihedskæmper? Befrielsesbevægelse, undergrundsbevægelse, militant gruppe, terrororganisation eller "legitim væbnet modstand"? Hvad dækker begreberne over? En klar definition af terror og terrorisme vil medvirke til at tydeliggøre, hvem det er som støtter terror og terrorisme på forskellig vis.
Læs artiklen.

Indlæg om Hamas' terrorangreb d. 7. oktober 2023
Hamas' terrorangreb d. 7. oktober 2023 var det værste terrorangreb i Israels historie. Systematisk gruppevoldtægt af kvinder og piger i alle aldre, herunder små børn. Voldtægt og seksuelle overgreb som terrortaktik i konflikt er en krigsforbrydelse ifølge internationale regler men verden har været tavs om disse afskyelige Hamas-forbrydelser mod piger og kvinder. Hvor er de selvretfærdige? Hvor er feministerne?
Læs indlægget.

Journalist: Gamle sexsager får medier til at gløde - jødehad rager dem en høstblomst
Gamle sexsager fører til fyringer. Men sager, hvor ekstremister har hyldet terrorisme og udtrykt jødehad, vækker kun ringe interesse. Nu skal tidligere folketingsmedlem, der støttede terror og havde antisemitiske holdninger, dømme Inger Støjberg i rigsretten. Venstreradikal vold og antisemitisme skjuler sig i skyggen af fascisme og nazisme, mens højreradikal vold og antisemitisme altid kommer frem i lyset i medierne, mener Bent Blüdnikow.
Læs artiklen.

Den kroniske krig
Israelerne er lige så lidt skyldige som pariserne. Vi har derimod en fælles fjende, og derfor skal vi samarbejde med Israel, ikke modarbejde med boykot og fordømmelser. Vi skal erkende, at vi er trådt ind i den kroniske krigs barske realiteter.
Læs artiklen.

Holmsgaard og terroren
Hvis SF skal i regering, må partiet have styr på sin egen fortid. Hvis Anne Grete Holmsgaard bliver ministeremne, må man spørge, om hun har indset, at hun legede med jødehadet og terroren og at det meget meget let kunne være endt endnu værre end det gjorde.
Læs artiklen.

Arafats terrorhistorie - en delvis liste
Afdøde Yasser Arafat grundlagde den nyere tids moderne terror, som især bruges af muslimer rundt om på kloden. Det begyndte med en bølge af mord på jøder verden over kort efter, at Arafat havde taget kontrol med PLO i 1968-69.
Læs artiklen.

Kronik: Terrorismens væsen
Det er helt forkert at bruge benævnelsen folkedrab til at beskrive de nuværende hændelser i Israel. Det er misbrug af menneskerettigheds­terminologien, skriver Rebecca Neuwirth.
Læs artiklen.

Få sat ansigt på ofrene for terroren
"These Israelis were murdered for a reason. Like waiting for a train, shopping at the mall or going out for a slice of pizza." De færreste tænker på de menneskelige tragedier, som et terrorangreb med døde og kvæstede fører med sig, både for ofrene og ikke mindst deres familie og venner.
Læs artiklen.

Sheik Yassins "CV" indenfor massemord
Under Sheik Yassins ledelse har Hamas gennemført 425 terrorangreb, der har resulteret i 377 dræbte israelere samt 2.076 sårede.
Læs artiklen.

Annonce: Fredsvagter søges
Danske og internationale fredsvagter søges til de israelske caféer. Formål: Begrænsning af terroren mod civilbefolkningen.
Læs annoncen.

Danish Minister's Remark
The Anti-Defamation League (ADL) Outraged at Danish Minister's Remark After Assassination of Israeli Cabinet Member. (Resume: ADL's pressemeddelelse om tidligere Udenrigsminister Mogens Lykketofts bemærkninger i forbindelse med mordet på den israelske turistminister).
Læs artiklen.

Med front mod sikkerhedskrisen
Keren Hayesod og 'The Jewish Agency Fund to Aid Victims of Terror' (den jødiske fond for terrorofre) har hjulpet ca. 3.000 terrorofre og deres familier til at komme videre med deres liv og har støttet ca. 600 unge og børn, som er blevet forældreløse på grund af terror. Om nogle af konsekvenserne af terror og hvad der gøres for ofrene.
Keren Hayesod - United Israel Appeal (UIA) og Jewish Agency.

Se desuden de andre artikler om antisemitisme og den nuværende situation samt en oversigt over nogle af de israelske hjemmesider, der beskæftiger sig med terror.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen In Memory of the Victims of Palestinian Violence and Terrorism in Israel


© 2000-2023 DIF. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 22.11.2023