Det israelske flag

Artikler om den nuværende situation i Israel og Mellemøsten

Et lille udsnit af artikler fra aviserne og hjemmesider om den nuværende situation i Israel og Mellemøsten fra de senere år. Selv om flere af artiklerne er af ældre dato, er indholdet desværre stadig aktuelt, da mange af de grundlæggende problemstillinger stadig er de samme.

"Den, som ikke lærer af historien, er dømt til at gentage den."
George Santayana.

I dag Gaza, i morgen Jerusalem.
Palæstinensisk slagsang i Gaza By (august 2005).

"Peace will come when the Arabs will love their children more than they hate us."
Golda Meir (1898-1978).

"Palestine" stretches from the Jordan River to the Mediterranean Sea and is "waqf".
Fatah Commissioner and Central Committee member Tawfiq Tirawi (februar 2020).

We will "liberate" all of Palestine from "the Zionist enemy". We will confront this enemy until we liberate all of our occupied Arab land, all of the Golan and all of Palestine, and we won't relinquish one bit of our occupied Arab land in Palestine and the Golan.
Sidqi Al-Maqt (marts 2020).

"We oppose a Jewish state in any part of 'Palestine'. ...
No Palestinian... will ever accept a Jewish state in 'Palestine'."
BDS Founder Omar Barghouti (BDS = The Boycott, Divestment and Sanctions movement).

Herunder ses et lille udsnit af artikler fra aviserne og hjemmesider om den nuværende situation i Israel og Mellemøsten fra de senere år. Selv om flere af artiklerne er af ældre dato, er indholdet desværre stadig aktuelt, da mange af de grundlæggende problemstillinger stadig er de samme. De nyeste artikler er øverst på siden.

Hvis man er interesseret i en bestemt artikel eller emne på DIF's hjemmeside kan søgefunktionen i den blå kolonne til venstre anvendes (Søg Q). Hvis man ikke kan se den blå kolonne klik her.

Her går grænsen for FN's medfølelse over for Israel
Der er ikke noget at sige til, at mange israelere er skeptiske over for FN. Organisationen er nemlig ikke videre venlig stemt over for Israel. Det seneste halve års manglende fordømmelse af Hamas' terror forklarer det. FN's Sikkerhedsråd har masser af medfølelse. Bare ikke til israelere!
Læs debatindlæg.

Det er blevet superprogressivt at støtte Hamas - for nogle
I en verden fuld af mærkelige alliancer er den mellem islamisme og venstreorienterethed den mest underlige (islamo-gauchisme eller "islamisme-venstreorienterethed"). Islamo-gauchismen er i sin kerne en alliance imellem den mest venstreorienterede del af akademia og islamismen.
Læs artiklen.

Rapport: Hamas brugte systematisk seksuel vold mod civile
Hamas begik systematisk voldtægt og andre seksuelle overgreb mod nogle af ofrene d. 7. oktober 2023. Det ligner mønstre fra krigstid, skriver en israelsk organisation, der bekæmper seksuel vold.
Læs artiklen.

I virkeligheden gider lande ikke løfte en finger for dem: Palæstinas tragedie er også et arabisk ansvar
Palæstinensernes arabiske brødre har aldrig anerkendt eksistensen af en palæstinensisk stat eller gjort noget for at inkludere de palæstinensiske flygtninge i deres lande. Men vi er simpelthen nødt til at afmontere myten om, at Israel, Vesten og verdens jøder er ansvarlige for palæstinensernes lidelser.
Læs artiklen.

Hvordan skal det fortsætte? Det had, Israel står over for, er uden historisk fortilfælde
Et overvældende flertal af palæstinenserne støtter det grusomme angreb den 7. oktober. I en ny meningsmåling erklærer tre af fire palæstinensere deres støtte til Hamas' terror. Ikke bare sådan i almindelighed, men præcis den grusomme terror, den begik den 7. oktober.
Læs artiklen.

Amnesty er blevet en del af en politisk hetz mod Israel
I en ny rapport er Amnesty kritisk over for de forhold, som staten Israel byder arabere. Det er en enøjet og direkte fordrejet hetz mod Israel. Amnesty vælger i sin nye rapport udelukkende at fragmentere og løsrive den demokratiske stat Israel fra virkeligheden - det virker som et bestillingsarbejde designet ind i tilgangen, der kendetegner mange israelkritiske organisationer, hvor viden er erstattet med konstruerede myter bygget til at delegitimere staten Israels ret til at eksistere.
Læs artiklen.

Hvad gør vi ved den palæstinensiske dødskult?
Man kan ikke bygge en stat på had. Gør palæstinenserne i Gaza til egyptere, og giv dem en fremtid og et land. Gør dem til en del af en storslået historie. Vis resten af palæstinenserne på Vestbredden, at der også er en fremtid for dem.
Læs artiklen.

En aftale, der giver håb.
Fredsaftalen mellem De Forenede Arabiske Emirater og Israel om gensidig anerkendelse og oprettelse af diplomatiske forbindelser er en positiv udvikling.
Læs artiklen.

Fred kræver mod og ansvar
Det palæstinensiske selvstyre har haft flere muligheder for at udråbe en ny palæstinensisk stat, men modet og viljen har svigtet. Vores håb er en tostatsløsning, men det at undgå dialog er kun med til at holde liv i denne ulykkelige konflikt - nu foreligger der et oplæg til dialog, så grib den, og vær med til at sætte en dagsorden.
Læs artiklen.

Krammere non grata
Farlige vaner. I de varme og spontane middelhavskulturer kan det være særligt svært at holde den sociale distance, fortæller professor i sociologi. På grund af smittefare skal vi holde to meters afstand til hinanden og må udtrykke venskab og intimitet på nye måder.
Læs artiklen.

Jødehadet blandt araberne
Jødehadet blandt araberne er så udbredt, at det værste skældsord er at kalde en person "jahudi", jøde. Jødehadet bliver dagligt legitimeret af politikere, meningsdannere og medierne ved at påstå, at jødehadet skyldes Israels undertrykkelse af palæstinenserne. Nogle lande dyrker en særlig form for jødehad, der kaldes islamisk antisemitisme.
Læs artiklen.

Derfor hader arabere palæstinenserne
Palæstinenserne er kendte for at bedrage deres arabiske brødre og endda at dolke dem i ryggen. Denne illoyalitet er præcis det, der ifølge et voksende antal arabere, har været betegnende for palæstinenserne gennem de seneste år. I de seneste måneder er den arabiske kritik af palæstinenserne yderligere eskaleret og den har til tider været temmelig styg. Nogle arabiske skribenter og journalister har udtrykt vrede over palæstinensernes modstand mod alle fredsplaner og de har beskyldt palæstinenserne for at misse utallige muligheder for at få en stat. Nogle har endda forrdømt palæstinenserne som "forrædere" og udtrykt håb om, at Israel vil "sejre" over palæstinenserne.
Læs artiklen.

Hvem stemte den arabiske befolkning på ved valget 2019 i Israel?
En indledende analyse dagen efter valget i Israel baseret på de foreløbige data giver mulighed for et overblik over de 16 byer og landsbyer i Israel, hvor majoriteten af indbyggerne er muslimer, beduiner, drusere eller kristne. Valgdeltagelsen i de forskellige byer og landsbyer og stemmefordelingen mellem partierne viste store forskelle fra nord til syd og på tværs af demografiske og religiøse skel.
Læs artiklen.

Hamas manipulerer med tabstallene, og medierne bringer det ukritisk
Den endelige sandhed om døde i Gaza kommer først, når krigen er forbi. Men passer det virkelig, at et overvejende flertal af døde er civile? Med enkelte undtagelser accepterer journalister, kommentatorer og analytikere ukritisk tabsstatistikkerne fra de Hamas-kontrollerede sundhedsmyndigheder i Gaza, der giver IDF (det israelske forsvar) skylden for alle dødsfald.
Læs artiklen.

Palæstinenserne er imod fred med Israel
Det er ikke et uforsonligt Israel, der er årsag til den manglende fred mellem Israel og palæstinenserne og etablering af en palæstinensisk stat. Israel er parat til at give afkald på land, men aldrig mere uden fred.
Læs artiklen.

Palæstinenserne forsøger igen
Støt freden og gå imod palæstinensernes forsøg på ensidig anerkendelse i FN.
Læs artiklen.

"Det palæstinensiske spørgsmål" var aldrig nøglen til stabilitet
De seneste måneder har endegyldigt vist, hvilken vrangforestilling en af de mest forfejlede teorier om udvikling og fred i Mellemøsten er. I en årrække har udenlandske embedsmænd, eksperter og kommentatorer hævdet, at der ville blive fred i Mellemøsten, hvis den israelsk-palæstinensiske konflikt blev løst. Linkage (= sammenkædning, red.) er betegnelsen, der er blevet anvendt om dette forhold.
Læs artiklen.

Hvem standser fredsprocessen?
Det er på tide at spørge palæstinenserne åbent og direkte, om de er parate til at gøre indrømmelser. Sammenbruddet i de israelsk-palæstinensiske fredsforhandlinger har som ventet ført til, at Israel har fået næsten al skylden herfor. Begivenhederne de seneste 17 år - siden israelsk-palæstinensiske fredsforhandlinger indledtes - fortæller imidlertid en anden historie om, hvad der har forhindret fred.
Læs artiklen.

Retfærdighed for jøder
Jøder, der blev fordrevet fra arabiske lande, er også ofre i den arabisk-israelske konflikt. I slutningen af februar vedtog det israelske parlament, Knesset, med stort flertal lovforslaget om erstatning til jøder fra arabiske lande som led i fredsprocessen. Formålet med den nye lov er at sikre rettighederne for disse jøder, der blev tvunget til at efterlade ejendom og værdier i arabiske lande; hovedparten af dem ejede intet ved ankomsten til Israel.
Læs artiklen.

"Israels helvede er bedre end Arafats paradis"
Under Det Palæstinensiske Selvstyres valg, som fandt sted i januar 2005, holdt en betydelig procentdel af de arabiske beboere i Jerusalem sig væk fra valget af bekymring for, at deres stemmeafgivning skulle bringe deres status som indbyggere i Israel i fare. En del af palæstinenserne i Israel foretrækker at forblive i Israel i stedet for at komme under palæstinensisk selvstyre.
Læs artiklen.

How strong is the arab claim to Palestine?
There is a myth hanging over all discussion of the Palestinian problem: The myth that this land was "Arab" land taken from its native inhabitants by invading Jews.
(Resume: En populær myte i forbindelse med den jødisk-palæstinensiske konflikt er, at landet oprindelig er arabisk/palæstinensisk og at jøderne har invaderet og besat/stjålet landet fra de oprindelige indbyggere. Artiklen er en historisk gennemgang af de forskellige befolkningsgrupper og deres tilknytning til landet, de nyere politiske forhold og et opgør med mange af de populære og udbredte myter.)
Læs artiklen.

The next screwing
There are two causes of the Arab-Israeli conflict. The first is Arab racism, which rejects any presence that is not Arab in its neighborhood; the second is Islamic intolerance which leads to the same rejection.
(Resume: Der er to væsentlige grunde til den arabiske-israelske konflikt: Arabisk antisemitisme og muslimsk intolerance over for ikke-muslimer. Artiklen gennemgår den nyere historie, baggrunden for konflikten mellem Israel og de arabiske lande og nogle palæstinensiske holdninger.)
Læs artiklen.

Christian Embassy Condemns Palestinian Abuse of Bethlehem Churches
Information about the Church of the Nativity in Bethlehem from International Christian Embassy Jerusalem.
(Resume: Den kristne ambassade i Jerusalem fordømmer de væbnede palæstinensiske krænkelser af Fødselskirken og andre religiøse hellige steder i Bethlehem. Desuden fordømmer ambassaden PLO's opfordring til at bruge kristne steder som base for terrorhandlinger og opfordrer til at respektere alle hellige steder i Det Hellige Land.)
Læs artiklen.

Se desuden de andre artikler om den nuværende situation, antisemitisme og terror i Israel.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen


© 2000-2024 DIF. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 23.4.2024