Det israelske flag

Det palæstinensiske problem

Hvis den israelsk-palæstinensiske konflikt skal løses, er det nødvendigt, at medierne tager fat på de problemer, hvis løsning i sidste ende er afgørende for, at der kan indgås et kompromis mellem parterne. Hadpropagandaen er fremherskende i Palæstina og står i vejen for forsoning med Israel.

Af Dan Harder, redaktør Israel-Online.dk, Morgenavisen Jyllands-Posten (25. april 2013)

Hvis den israelsk-palæstinensiske konflikt skal løses, er det nødvendigt, at medierne tager fat på de problemer, hvis løsning i sidste ende er afgørende for, at der kan indgås et kompromis mellem parterne. Det er ikke nogle bosættelser, der, som Israel i flere omgange har demonstreret, sagtens kan evakueres eller nedlægges i forbindelse med indgåelse af en fredsaftale.

Det virkelige problem (som ingen taler om) består snarere i, at palæstinenserne i modsætning til et demokratisk flertal af israelerne ikke er klar til at indgå det nødvendige kompromis. Hvorfor? Fordi hver eneste nye generation af palæstinensere hjernevaskes til at kræve hele det tidligere britiske mandatområde som palæstinænsk stat, og dvs. Israels endeligt.

Se bare på selvstyrets officielle kort, logoer og emblemer, der alle forestiller et Palæstina, som inkluderer hele Israel.

Hadpropaganda i vejen

Den politik skal modarbejdes, og det er først og fremmest palæstinensernes sponsorers, herunder Danmarks, opgave at kræve, at selvstyret øjeblikkeligt indstiller den vedvarende antiisraelske og antisemitiske propaganda, som gennem hele "fredsprocessen" har galvaniseret den palæstinensiske befolkning imod indgåelse af et kompromis med Israel.

Hadpropagandaen er ikke bare en overtrædelse af Oslo-aftalerne, som parterne indgik i 1990'erne, men er også den primære årsag til, at der ikke for længst er indgået fred mellem de to folk.

Manglende ytringsfrihed

Et andet presserende problem, man kunne tage fat på, er manglen på borgerrettigheder, herunder ytringsfrihed, i det palæstinensiske diktatur.

Så sent som 28/3 blev den palæstinensiske journalist Mamdouh Hamamreh ifølge avisen Jerusalem Post ved selvstyrets domstol i Betlehem idømt et års fængsel for "at skade Hans Excellence præsidenten [Abbas], udbrede løgne, bagvaskelse og ærekrænkelse og at udgive materiale, som spreder kimen til had."

Journalistens brøde var, at han havde lagt et foto på Facebook, der sammenlignede Mahmoud Abbas med en skurk fra en kendt syrisk tv-serie.

I februar i år idømtes en 26-årig palæstinenser, Anas Awwad, ligeledes et års fængsel for at have forbrudt sig imod den samme lov.

Problemer ignoreres

I et civiliseret samfund kan man naturligvis ikke blive dømt for den slags. Dommens formulering er dog særlig ironisk, da den er en ganske præcis beskrivelse af, hvad selvstyret selv gør hver eneste dag ved at plante kimen til had mod Israel og jøder i den næste generation af palæstinensere, hvilket gør indgåelse af et kompromis med Israel ganske vanskelig.

Det allermest bizarre er nok de danske mediers totale ignorering af problemet. Man spørger sig selv, hvorfor ingen tilsyneladende har interesse i at bidrage til, at det palæstinensiske samfund udvikler sig i en hensigtsmæssig retning i stedet for fortsat at degenerere i en sump af had og uforsonlighed.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Officielle kort fra PA Artikler


© 2000-2020 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 26.3.2020