Det israelske flag

Gazakrigen afslører venstrefløjens moralske fallit

Venstrefløjen vil ignorere alle former for objektivitet i jagten på at bekræfte et forskruet verdensbillede.

Af Helle Bonnesen MF, udenrigsordfører, (K), Morgenavisen Jyllands-Posten (6. april 2024).

I kølvandet på Hamas' forfærdelige angreb på Israel den 7. oktober sidste år og den efterfølgende krig mellem Israel og Hamas har der bredt sig en uhyggelig tendens til at underkende Hamas' grusomheder og en manglende accept af fakta, som i vid udstrækning er bundet i en antisemitisk foragt over for Israel og det israelske folk. Det afslører et dybere moralsk forfald, som vi skal forholde os meget kritisk til.

I slutningen af marts berettede Berlingske om den amerikanske kønsforsker Judith Butlers skræmmende antisemitisme i lyset af krigen mellem Israel og Hamas. I et interview tidligere på måneden udtalte hun, at Hamas' angreb på Israel ikke var et terrorangreb, men derimod "væbnet modstand". Mange af os har set billederne fra den dag. Billeder af nedskudte civile i gaderne, nedbrændte kibbutzer og tilfangetagne israelere.

At en toneangivende venstrefløjsprofil som Butler kalder Hamas' angreb for "væbnet modstand", afslører, at flere på venstrefløjen i deres had til Israel har spillet moralsk fallit. Falliterklæringen bliver særligt tydelig, når man benægter en sandhed så objektiv, som at Hamas' angreb var et terrorangreb. Det viser, at venstrefløjen vil gå på kompromis med helt basal menneskelig moral i hetzen mod et land som Israel, der udgør en trussel mod deres verdensbillede, som er et resultat af en bred antisemitisk tendens.

Judith Butler er desværre langtfra den eneste, som har vist en skræmmende antisemitisme i jagten på at miskreditere Israel. Under overskriften "Danske medier bør genfinde deres kritiske sans i debatten om Hamas og seksuel vold" afslørede flere venstrefløjsprofiler og "aktivister", heriblandt en konsulent hos Kvinfo, en voldsom antisemitisme i Politiken den 14. marts i år.

Her sætter forfatterne spørgsmålstegn ved Hamas' brug af voldtægt og seksuelle overgreb som våben den 7. oktober. Noget, som ellers er bekræftet af FN-observatører i Israel og en efterfølgende FN-rapport. Det er endnu et eksempel på fornægtelse af objektive sandheder i antisemitismens navn. Man skulle tro, at Kvinfo ville mene, at man skal have tillid til kvindernes udsagn i sager om seksuelle overgreb. Det gælder åbenbart ikke for israelske kvinder.

Med i det antisemitiske venstrefløjskor finder vi også den kendte musiker Isam B, som gentagne gange har nægtet at kalde Hamas for en terrorbevægelse. Når man som Isam B ikke engang kan skelne mellem sympati for det palæstinensiske folk og anerkendelse af Hamas' virke som terrororganisation, viser det endnu en gang en moralsk brist drevet af en foragt for Israel og det israelske folk.

Lad mig lige slå fast: Jeg tænker på alle civile ofre. Men de her forfald, bundet i en foragt over for Israel og det israelske folk, er så undergravende for vores samfunds moralske principper, at vi ikke kan negligere det. Det afslører, at venstrefløjen vil ignorere alle former for objektivitet i jagten på at bekræfte et forskruet verdensbillede.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Artikler Antisemitisme Terror


© 2000-2024 DIF. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 16.4.2024