Det israelske flag

Nu er det på tide at udrydde Hamas

Israel har fuld ret til at bruge alle militære midler til at udrydde Hamas. Det bør stilles som et meget klart krigsmål - og det fortjener opbakning af alle lande og organisationer, der er modstandere af terrorisme.

Af Henrik Ræder Clausen, Morgenavisen Jyllands-Posten (14. oktober 2023).

Israel har enhver god grund og ret til at udrydde den organisation, der angreb landet lørdag d. 7. oktober. Står vi sammen om at støtte dette, kan freden snart komme igen.

Israel har fuld ret til at bruge alle militære midler til at udrydde Hamas. Det bør stilles som et meget klart krigsmål - og det fortjener opbakning af alle lande og organisationer, der er modstandere af terrorisme.

Lørdag d. 7. oktober viste den islamiske terrorbevægelse Hamas sit sande ansigt ved uprovokeret at gå til angreb på alle de israelere, de kunne komme i nærheden af. De gik ikke efter militære mål, men gik i stedet fra dør til dør for at dræbe så mange som muligt, så hurtigt som muligt. Derfor burde det står klart for enhver, at denne organisation skal rives op med rode.

Særligt angrebet på musikfestivalen Supernova ved byen Re'im var grusom: Festivalen blev omringet af svært bevæbnede Hamas-krigere, der trængte ind og uden varsel skød løs på deltagerne. Biler blev beskudt med granatkastere, så festivalgæsterne blev sprængt i stykker under flugtforsøg. I alt blev omkring 250 festivaldeltagere dræbt, uden god grund.

Det er fuldt forståeligt og korrekt, at Israel reagerer med en krigserklæring, fuld blokade af Gaza, og systematiske angreb på alle mål, der tilhører Hamas. Der udmærket vidste, at deres angreb på Israel ville blive gengældt, og at det ville koste mange civile liv. Sådan er islamisk krigsførelse, og sådan har det altid været: Terror er en del af islamisk hellig krig, Jihad.

Derfor er det også ganske korrekt, at Danmark holder op med at finansiere Gaza. Vi har i tidens løb givet ganske store støttebeløb til den lille enklave, og til PLO (PA) på Vestbredden. Enhver fremtidig støtte må blive betinget af, at indbyggerne i Gaza smider Hamas på porten. Desværre er EU ikke villige til at bakke deres "hårde fordømmelse" af Hamas-angrebet med et stop for støtte.

Til min forbløffelse nægter den palæstinensiske ambassadør i Danmark, Manuel Hassassian, også at fordømme terrorangrebet. Når den officielle palæstinensiske repræsentant i Danmark åbent støtter terrorisme, er det svært at se, hvordan vi skal respektere ham ved at opretholde den diplomatiske forbindelse.

Det er vigtigt at forstå, at det er Hamas (og tilsvarende organisationer), der er problemet. Det bør Israel gøre meget klart overfor Gazas beboere, og overfor alle stater og internationale organisationer. Krigen må have som mål at udrydde denne morderiske organisation. Jo mere vi står sammen om dette mål, desto hurtigere kan krigen og dens rædsler afsluttes.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Artikler Terror


© 2000-2023 DIF. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 15.10.2023