Det israelske flag

Israels ret til selvforsvar

Israel og verden vågnede lørdag morgen op til et terrorangreb, der tæller over 900 dræbte, over 150 børn, kvinder og mænd kidnappet samt flere tusinde sårede israelere. Terrorister sendt missiler og raketter ind over Israel hvorefter de angreb israelske bysamfund og vilkårligt dræbte og bortførte civile i en voldsom blodrus – Hamas terrorister gik fra hus til hus i israelske byer og dræbte civile uanset alder og køn.

Af Henrik Chievitz, Formand for Fælleskomiteen for Israel, Midtjyllands Avis (10. oktober 2023).

Israel og verden vågnede lørdag morgen op til et terrorangreb, der tæller over 900 dræbte, over 150 børn, kvinder og mænd kidnappet samt flere tusinde sårede israelere.

Terrorister sendt missiler og raketter ind over Israel hvorefter de angreb israelske bysamfund og vilkårligt dræbte og bortførte civile i en voldsom blodrus – Hamas terrorister gik fra hus til hus i israelske byer og dræbte civile uanset alder og køn.

Den jødiske stat har ikke siden sin genoprettelse i 1948 oplevet så voldsomme tab af borgere, måden dette frygtelige scenarie udspillede sig på bringer minder om holocaust, Hamas har selv bidraget med videoer og optagelser der viser deres grusomhed og menneskesyn og de har bragt dokumentationen med stolthed.

Efter dette frygtelige terrorangreb rettet mod civilsamfundet i Israel må enhver nu anerkende, at det som Hamas står for og egentligt aldrig selv har afvist, er død og terror.

Denne gang har Hamas eskaleret konfliktniveauet voldsomt – og det med en bevidsthed om, at Israel er nødt til at svare igen voldsomt for at forsvare sin befolkning og samtidig frygte for de uskyldige gidsler Hamas så brutalt har taget.

At der nu kommer en meget svær tid for Israel og civilbefolkningen i Gaza kan ene og alene bebrejdes Hamas.

Hamas har bortført børn, kvinder og mænd og samtidig bruger de deres civilbefolkning i Gaza som frontlinje ved at angribe og skjule sig mellem civile.

Tak til statsminister Mette Frederiksen og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen for deres tydelige og klare afstandtagen til Hamas og støtte til Israels ret til at forsvare sig selv.

Tak til de mange der viser deres sympati for Israel i denne svære tid.

Lige nu går tankerne til ofrene og de efterladte, der betaler prisen på grund af en terrororganisation, der endnu en gang har vist, at de ikke har respekt for menneskeliv og ikke ønsker freden og dialogen.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Artikler Terror


© 2000-2023 DIF. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 10.10.2023