Det israelske flag

Israel under terrorangreb

Hvis nogen er eller var i tvivl om hvem og hvad terrororganisationen Hamas stod for, så har de her et entydigt og klart svar. Terrorister angreb lørdag morgen lokale bysamfund, hvor de vilkårligt henrettede børn, kvinder og mænd - de der ikke lykkedes at flygte, kidnappes og udstilles i voldsomme videoer af Hamas.

Af Henrik Chievitz, Formand for Dansk-Israelsk Forening (DIF) (9. oktober 2023).

Hvis nogen er eller var i tvivl om hvem og hvad terrororganisationen Hamas stod for, så har de her et entydigt og klart svar.

Lørdag morgen sendes tusindvis af missiler ind over Israel, samtidig trænger 100 vis af stærkt bevæbnede terrorister igennem den sikkerhedsmur, Israel har bygget for at sikre sin civilbefolkning.

Terrorister angreb lokale bysamfund, hvor de vilkårligt henrettede børn, kvinder og mænd - de der ikke lykkedes at flygte, kidnappes og udstilles i voldsomme videoer af Hamas.

Lige nu er den uhyggelige konsekvens af dette terrorangreb at over 600 israelske børn, kvinder og mænd er dræbt, nær ved 3000 sårede og over 100 børn, kvinder og mænd er kidnappet og tvunget med deres bortfører til Gaza - tallene stiger fortsat.

Israel har gang på gang oplevet at være i voldsom konflikt med Hamas - og Hamas har gang på gang vist deres vilje til at angribe civile mål i Israel, konsekvensen har været at Israel har svaret igen og begge civilbefolkninger har betalt en høj pris.

Denne gang har Hamas eskaleret konfliktniveauet voldsomt - og det med en bevidsthed om, at Israel er nødt til at reagere voldsomt for at sikre sin befolkning.

Hamas bruger som udgangspunkt. civil områder i Gaza som udgangspunkter for deres angreb og civilbefolkningen udgør en frontlinje som disse terrorister kan gemme sig imellem - denne gang har de så taget Israelske børn kvinder og mænd til som skjold og afpresning, Hamas fortæller at de har spredt gidslerne over hele Gaza.

Med udgangspunkt i det og de handlinger Hamas står for bør ethvert demokratisk menneske tage skarpt afstand og fordømme Hamas samt kræve løsladelse af de uskyldige civile der holdes som gidsel.

Hamas har hele tiden haft det valg at afstå fra vold og indgå i dialog, en dialog der ville være til gavn for begge parter.

Til dem der så ensidig stiller krav rettet mod Israel i forbindelse med Gaza og de restriktioner der er herunder beskyttelse muren samt kontrol af vare ind og ud af Gaza - hvordan kan de forklare at Hamas gang på gang gennem flere år og nu har været i stand til at mobilisere så voldsomme angreb - tag også i betragtning at Israel har udstedet 20 000 arbejdstilladelse til civile i Gaza så de kan arbejde i Israel.

Naiviteten og den manglende i forhold til Hamas bør efter den frygtelige tragedie være slut.

En takt til Statsminister Mette Frederiksen og udenrigsminister Lars Løkke for deres tydelige og klare sympati til det israelske folk.

Lige nu går tankerne til dem der har mistet på begge sider på grund af en terrororganisation der ikke har respekt for liv.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Artikler Terror


© 2000-2023 DIF. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 10.10.2023