Det israelske flag

Folkekirkens Nødhjælp og deres støtte til Hamas

Kan man kalde en nødhjælpsorganisation for snedig og manipulerende i sin omgang med sandheden og med fakta? JA. Den mestrede Mads Frilander fra Folkekirkens Nødhjælp i sine kryptiske udtalelser om Hamas' angreb på civile i Israel, som nu har udløst en regulær krig.

Af Ole Groth-Andersen, Israel Debatten (9. oktober 2023).

Kan man kalde en nødhjælpsorganisation for snedig og manipulerende i sin omgang med sandheden og med fakta? JA. Den mestrede Mads Frilander fra Folkekirkens Nødhjælp i sine kryptiske udtalelser om Hamas' angreb på civile i Israel, som nu har udløst en regulær krig.

Mine tanker går til de israelske ofre, og deres familier, venner og bekendte.

Mads Frilander springer lige over, at det var hanss "almindelige mennesker" som jublende så til, at israelere og udlændinge, kvinder, mænd, gamle, unge piger og drenge og børn, mishandlede, blødende for og bagtil, og for pigernes vedkommende skal jeg undlade yderligere detaljer, blev slæbt igennem Gaza By, bundne på pick-ups eller bundne trukket efter motorcykler.

Mads Frilander fortsætter: "Det er de civile, fattige og dem med mindst magt, som det nu går ud over".

Igen springer han over, at dem med mindst magt råbte, at Allah er stor, efterhånden som ovenfor omtalte gidsler, nogle sandsynligvis allerede døde, blev slæbt igennem Gaza By.

Mads Frilander taler om mangel på brændsel, som følge af den nu iværksatte blokade. Han undgår bekvemt at omtale alt det brændsel til missilerne, som er regnet ned over Israel siden lørdag morgen, og fortsætter, også efter blokaden. De første timer med over 3.000, sidenhen og i løbet af formiddagen op til 5.000. Og det fortsætter som sagt. Her bruges der nemlig brændsel til omdannelse til brug for motorerne på missilerne, og brændstof til sprænghovederne, direkte og indirekte.

Og så skal vi høre på Mads Frilanders sædvanlige, at det jo ikke er Hamas blokaden går ud over. Det er de civile, og dermed øger man radikaliseringen, siger han.

Jeg spørger Mads Frilander: "Har det modsatte nogensinde sat en stopper for radikaliseringen?" Nej, vel?

Det er hul snak, og samtidig udmærker Folkekirkens Nødhjælp og Mads Frilander sig, ved ikke med et eneste ord at tage afstand til Hamas' forbryderiske angreb på civile i Israel, som i skrivende stund har passeret 700 mishandlede og myrdede civile, og store ødelæggelser - eller afstand til gidseltagninger på en så grusom og bestialsk facon, at det giver grimme minder om ISIS og deres tilfangetagelser under kalifatet, og minder om deres henrettelser af mennesker, som blev brændt levende i metalbure eller halsene skåret over med sløve knive, under "ganske almindelige og uskyldige trosfællers jublen".

Billederne fra Gaza lyver ikke. Her er det også Mads Frilanders "almindelige, fattige mennesker, som uden magt" jubler og råber, at Allah er stor. Mads Frilander har vel øjne i hovedet. Han har vel ører. Men han er stum.

Jeg forventer faktisk, at der fra regeringens side tages dyb afstand til Mads Frilander og Folkekirkens Nødhjælps snedige og manipulerende facon her idag på DRTV. For snedig var den, idet sympatien under facaden og manipulationen var til at få øje på.

Det er rystende.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Artikler Terror


© 2000-2023 DIF. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 10.10.2023