Det israelske flag

Mellemøsten har brug for pragmatisme, kompromiser og partnerskaber

De danske ngo'er, der forleden angreb Israel i et debatindlæg fyldt med had og fejl, burde se fremad frem for at svælge i fortiden, som ekstremisterne gør. Den sande agenda er det blinde had til Israel og frustrationerne over, at det er lykkedes for landet at skabe nye pragmatiske alliancer i Mellemøsten.

Af Benny Dagan, Israels ambassadør i Danmark, Morgenavisen Jyllands-Posten (5. juli 2021).

Stort set det eneste korrekte i et indlæg forleden i JP fra en række danske ngo'er - udover at Israel var stavet korrekt - var, at Danmark og andre EU-lande undlod at stemme ved en samling hos UNHRC den 27. maj 2021. Dette var i spørgsmålet om, hvorvidt Danmark støttede oprettelsen af en international kommission, der skulle efterforske forbrydelser i den seneste konflikt mellem Israel og terrororganisationen Hamas i Gaza.

Men selv med dette faktum på plads glemte skribenterne at give læserne det fulde billede af, hvad der egentlig skete i menneskerettighedsrådet. Både Tyskland, Østrig, Bulgarien, Tjekkiet og Storbritannien stemte imod forslaget og gik altså længere end Danmark, Holland, Frankrig, Italien og Polen, som blot undlod at stemme.

Alle disse lande ved nemlig godt, at der ikke er en jordisk chance for, at UNHRC kan igangsætte en fair, professionel og uvildig undersøgelse. Disse lande, og en lang række andre vestlige lande, støtter Israels ret til at forsvare sig selv og fordømmer samtidig de 4.000 raketter, der blev sendt afsted fra Hamas mod civile israelere.

Husk også, at yderligere 700 raketter fra Hamas landede i selve Gaza og dræbte talrige palæstinensere og skabte enorm ødelæggelse. Det er ikke overraskende, at skribenterne bag indlægget ikke en eneste gang fordømmer denne hæmningsløse affyring af raketter, som terrororganisationerne Hamas og Islamic Jihad med stolthed tog ansvaret for.

Her er et andet væsentligt faktum, som skribenterne heller ikke delte med læserne: Siden etableringen af UNHRC i 2006 og frem til maj 2021 har rådet fordømt Israel 95 gange, mens samtlige andre lande i verden er blevet fordømt 110 gange.

Lande som Saudi-Arabien og Pakistan er aldrig nogensinde blevet fordømt, mens det er sket et fåtal af gange for lande som Syrien, Iran, Nordkorea, Myanmar og Venezuela. Med andre ord er det tydeligt, at UNHRC er et råd styret af ikkedemokratiske, autokratiske regimer, som er stærkt optaget af Israel for at få presset væk fra deres egne frygtelige handlinger. Skribenterne faldt direkte ned i denne skammelige dagsorden.

Det er ikke for ingenting, at vestlige lande, inklusive Danmark, gentagne gange har talt for at reformere dette råd og samtidig har kritiseret den åbenlyse diskrimination af Israel. Tysklands præsident, Frank Walter-Steinmeier, udtalte den 30. juni 2021, at "Israel har gentagne gange oplevet diskrimination og pres i dets samarbejde med FN". Den nye amerikanske regering, som netop er vendt tilbage til UNHRC, fordømte også kraftigt den ekstremt diskriminerende resolution vedtaget mod Israel i maj 2021.

Skribenterne afslørede tydeligt deres sande intentioner, da de behændigt i rækken af falske anklager mod Israel også inkluderede den ondsindede påstand om, at Israel er en apartheidstat. Dette gentager blot den gamle anklage om, "at zionisme er det samme som racisme". Den nye anklage bygger på en nylig rapport fra Human Rights Watch, en organisation, der for længst har mistet sin værdi i sager, der handler om Israel. Formålet med den seneste rapport fra HRW har intet at gøre med menneskerettigheder, men er det seneste led i en mangeårig kampagne, der underminerer Israels internationalt anerkendte ret til at eksistere som den jødiske stat. Dette sker f.eks ved, at HRW ikke anerkender jøders ret verden over til at blive borgere i Israel, mens man samtidig kræver, at Israel skal tillade, at alle palæstinensiske flygtninge skal kunne vende tilbage.

Skribenterne nævner blot Hamas en enkelt gang i løbet af deres lange indlæg. Hamas, der regerer i Gaza. Til sammenligning er Israel nævnt næsten 20 gange. Der kan ikke være andre grunde til dette bevidste fokus væk fra Hamas, end at organisationen frikendes for det ansvar, det har for så mange lidelser for både palæstinensere og israelere.

Jeg kan intet sted læse, at de mange danske ngo'er kræver, at Hamas nedlægger sine våben, bliver afvæbnet, eller at det sikres, at Hamas ikke udnytter international støtte til Gaza til at vedligeholde Hamas' militære infrastruktur.

Det er tydeligt, at de danske skribenter ikke oprigtigt efterspørger en uvildig undersøgelse. Den sande agenda er det blinde had til Israel og frustrationerne over, at det er lykkedes for landet at skabe nye pragmatiske alliancer i Mellemøsten gennem de nye Abraham Accords.

Disse arabiske lande er helhjertet støttet af den nye amerikanske regering. Med skribenternes tilgang ville konflikten i regionen blot fortsætte, og ekstreme kræfter som Hamas og Hizbollah bliver blåstemplet. I stedet skulle de danske ngo'er støtte det, som Mellemøsten virkelig har brug for: pragmatisme, kompromis og partnerskaber til glæde for alle borgere.

Israels nye udenrigsminister, Yair Lapid, sagde ved åbningen af den israelske ambassade i Abu Dhabi den 29. juni 2021: "Dette er et historisk øjeblik og en påmindelse om, at historien bliver skrevet af mennesker. Den bliver skrevet af folk, der foretrækker fremtiden frem for fortiden. Israel vil have fred med vores naboer. Med alle vores naboer. Vi forsvinder ikke. Mellemøsten er vores hjem. Vi er kommet for at blive, og vi opfordrer alle lande i regionen til at anerkende os og til at starte en dialog med os."

Jeg ville ønske, at de danske skribenter ville blive klogere, og at de også ville foretrække fremtiden frem for fortiden. Sidstnævnte prøver ekstremister i regionen og deres blinde støtter at fastholde.

Danske ngo'er vender det blinde øje til den terror, der udøves mod Israel

Debatindlæg på Facebook - Benny Dagan, Israels ambassadør i Danmark, d. 5. juli 2021:

Here's my response to yet another attempt by a group of Danish NGOs, among them DanChurchAid (DNC)*), to single out Israel and deny its right to defend its citizens against vicious terror attacks by militant Palestinian Islamic organizations.

DNC, for example, supported financially, until recently, for almost a decade, Badil, a radical Palestinian organization that advocates the eradication of the state of Israel, published anti semitic cartoons and rejected EU requirements regarding terrorism!

Instead of supporting Palestinian rejectionism, legitimizing terrorism against Israeli civilians by becoming mouthpieces for organizations like Hamas and borrowing their propaganda against Israel, these NGOs better make sure that their financial support doesn't go to the wrong Palestinian hands and fuel the conflict.

They should be inspired by the "Abraham Accords"#) that offer true partnership and reconciliation to our region, instead of collaborating willingly with undemocratic countries and authoritarian regimes that control the UNHRC.

*) DanChurchAid (DNC) - det engelske navn for Folkekirkens Nødhjælp.
#) Abraham-aftalerne - aftaler mellem Israel og 4 arabiske lande om etableringen af fulde diplomatiske relationer mellem dem. Læs mere: En historisk vision for fred og fremgang.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Artikler


© 2000-2021 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 6.7.2021