Det israelske flag

Digtsamling Rum & krop

Med denne digtsamling foreligger for første gang på dansk et udvalg af digte af den engelsk-israelske forfatter, Karen Alkalay-Gut. Udvalget er samlet under titlen "Rum & krop", da disse gennem hele hendes forfatterskab har været bærende temaer og motiver - sammen med et sekulært israelsk hverdagsperspektiv på livet.

Karen Alkalay-Gut: 'Rum & krop' Med denne digtsamling foreligger for første gang på dansk et udvalg af digte af den engelsk-israelske forfatter, Karen Alkalay-Gut. Udvalget er samlet under titlen "Rum & krop", da disse gennem hele hendes forfatterskab har været bærende temaer og motiver - sammen med et sekulært israelsk hverdagsperspektiv på livet.

Skønt bosat i Israel skriver Karen Alkalay-Gut fortrinsvis på engelsk og jiddisch; kun undertiden på hebraisk. En serie af hendes hebraiske digte formidles i denne digtsamling på både dansk og hebraisk.

Forfatteren har rejst i mange dele af verden, også i Danmark, hvilket fremgår af hendes københavnerdigte, der er medtaget i denne bog i dansk oversættelse.

Om forfatteren:

Karen Alkalay-Gut er født og opvokset i England. I en tidlig alder fik hun kærlighed til digtning og litteratur, og kom til at arbejde på Rochester University.

Senere blev hun litteraturprofessor ved Tel Aviv University. Hun immigrerede til Israel i 1972, hvor hun bor den dag i dag sammen med sin mand, Ezra, i Ramat Aviv.

I en årrække har Karen Alkalay-Gut været formand for de engelsksprogede i Den israelske Forfatterforening, undervist og skrevet bøger samt været aktiv i talrige litterære sammenhænge.

Om oversætteren:

Flemming André Philip Ravn er dansk sprogforsker og lektor. Inden for de semitiske sprog har han arbejdet med klassisk og moderne hebraisk, Oldtidens assyrisk samt aramæiske dialekter og i mindre omfang med ugaritisk og moderne arabisk. I tillæg hertil arbejder han til stadighed med engelsk, fransk og italiensk.

Forfatteren er tredobbelt cand.mag., taler 12 sprog og har indsigt i yderligere en række sprog uden at tale dem fuldt ud.

Flemming André Philip Ravn er forfatter til Dansk-moderne hebraisk ordbog. Desuden er han forfatter og medforfatter til flere andre bøger og oversætter (se Forlaget Books on Demand (BOD)).

Uddrag af en anmeldelse af bogen: "Flemming Ravn har med denne udgivelse bragt et møde i stand med en spændende forfatter. Han fortjener stor ros for med sit indgående kendskab til engelsk og hebraisk og sit forbilledlige dansk at have givet os denne mulighed."
Af Merete Christensen (2020).

Karen Alkalay-Gut: Rum & krop. Digte fra Israel.
Oversættelse: Flemming André Philip Ravn.
92 sider.
ISBN: 9788743015109.
Dansk.
© Forlaget Books on Demand (BOD) 2020.

Til forsiden (index.htm)

Til toppen Film og bøger Dansk-moderne hebraisk ordbog


© 2000-2023 DIF. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 1.4.2023