Det israelske flag

Øl og ølbryggerier i Israel/Det Hellige Land

Det israelske ølmarked er domineret af to store bryggerigrupper - 'Tempo Beer Industries Ltd.' og 'Israel Beer Breweries Ltd.'. I de seneste 20 år er der åbnet mange mikrobryggerier og sammen med en øget import af internationale ølmærker har det givet en større interesse for kvalitetsøl.

Maccabee beer (old design)

Indledning og baggrund

Øl og ølbrygning har en lang historie. Hvornår og hvordan den første øl (bryg) blev brygget vides ikke men øl anses for at være en af de ældste alkoholiske drikke. Allerede for 5.000 år siden i det antikke Egypten bryggede man øl, der blev eksporteret til andre områder i Middelhavet, herunder Det Hellige Land. Israelske arkæologer har fundet rester af ølbrygning i Det Hellige Land helt tilbage for 3.000 år siden.

Ølbrygningen og ølkulturen havde stor betydning i det antikke Egypten men siden da har øl nærmest været ukendt i store dele af den arabiske og muslimske verden. Der findes enkelte bryggerier i de arabiske lande og det er muligt at købe øl i begrænset omfang i flere af landene.

Den moderne ølbrygning i Det Hellige Land begyndte i 1934 med det første bryggeri, Nesher Brewery (læs mere).

Alexander Brewery har dog brygget en øl som en hyldest til et lokalt bryggeri i Det Hellige Land i 1920'erne - Max Brau Light Pilsner 1927 - Rosenberg Bros & Co i Akko (yderligere oplysninger er ikke fundet).

Traditionelt har israelere ikke været de store øldrikkere og ølforbruget i Israel er lavt i forhold til Europa og USA. En israeler drikker ca. 14 liter øl om året i gennemsnit. Desuden er maltøl (Black Beer) og mere lette øl meget populære i Israel; formentlig på grund af varmen. Oprindeligt var det jøder fra de traditionelle øllande, der efterspurgte og drak øl i Israel men interessen for øl har bredt sig til andre grupper.

Der er en stigende interesse for kvalitetsøl og det gælder både israelsk og importeret øl. Udvalget af lokale og importerede øl og ølmærker i Israel er efterhånden meget stort og de kan købes overalt i supermarkeder, kiosker, specialbutikker, restauranter, caféer, pubber mfl.

De grundlæggende ingredienser i ølbrygning er maltbyg, humle, gær og vand samt evt. tilsætningsstoffer (andre korntyper/råfrugt, frugt, krydderier mfl.). Maltbyggen og humlen importeres typisk fra traditionelle ølområder som Belgien og Bayern mens vandet normalt kommer fra israelske kilder og vandløb i bjergområderne (her findes det bedste vand).

Jødedommen tillader jøder at drikke alkohol, herunder øl (læs mere), mens muslimer ikke må drikke alkohol. De kristne befolkningsgrupper i de arabiske lande har forskellige holdninger til alkohol.

Det israelske ølmarked er domineret af de to store bryggerigrupper - Tempo Beer Industries Ltd. og Israel Beer Breweries Ltd. (Carlsberg), som har ca. 70% af ølmarkedet. Det første mikrobryggeri åbnede i 1997/1998 og i løbet af de seneste 20 år er der åbnet mere end 75 mikrobryggerier og pubbryggerier af forskellig art. Hertil kommer et ukendt antal hobby- og hjemmebryggere. Desværre er der også mikrobryggerier, der er lukket.

De to store bryggerigrupper hhv. opkøbte og oprettede et mikrobryggeri i 2021 og går dermed ind på det voksende marked for øl fra mikrobryggerier.

Der findes kun få palæstinensiske og arabiske mikrobryggerier.

Der findes følgende bryggerier og bryggerigrupper i Israel/Det Hellige Land:

Læs desuden om ølimport, ølklubber, ølfestivaler, ølrestauranter, øllinks mm. i Israel.

Tempo Beer Industries Ltd.

Tempo Beer Industries Ltd. Den moderne ølbrygning i Det Hellige Land begyndte i 1934. Det første bryggeri, Eretz Israel Beer Industries eller Nesher Brewery, blev grundlagt af Rothschild-familien i Rishon LeZion og de bryggede to typer af øl, nemlig Nesher Malt og en lys pilsner. I 1940 fik Nesher Brewery en aftale om at levere øl til de allierede styrker og bryggeriet voksede kraftigt under den anden verdenskrig. Fra 1942 blev kapaciteten kraftigt udvidet med etableringen af et bryggeri i Bat Yam for at kunne imødegå den øgede efterspørgsel fra både militære og civile kunder. Da englænderne forlod Det Hellige Land gik det tilbage for bryggeriet. I 1951 købte en engelsk investor bryggeriet.

Efter 1948 blev flere bryggerier etableret for at udfordre Nesher Brewery. Cabeer Breweries (Cabeer Brewery) blev etableret ved at anvende de overflødige (og forældede) bryggerifaciliteter i Rishon LeZion. I 1950 bliver Goldstar, der senere bliver Israels meste kendte ølmærke, brygget for første gang her.

I 1952 grundlægges det israelske selskab The National Lager Breweries eller National Brewery med et bryggeri i Netanya af en gruppe af investorer. Bryggeriet introducerer et nyt ølmærke Abir. Selskabet får efterhånden en større del af det israelske ølmarked og eksporter øl til USA.

I 1963 blev der etableret et nyt bryggeri i Migdal Ha'Emek (sydvest for Nazareth) med navnet Galilee Breweries (Galilee Brewery).

Maccabee bliver lanceret i 1968 og var tænkt som en eksportøl men den bliver en konkurrent til Goldstar.

I 1973 bliver bryggerigrupperne (The National Brewery, Cabeer Breweries og the Galilee Brewery) fusioneret og deres produktion og salg lægges sammen under navnet The National Brewery, der dækker ca. 90% af det israelske ølmarked. I 1976 sælges hele bryggerigruppen til en canadisk forretningsmand og i 1985 overtager en israelsk familie (Bournstein) bryggerigruppen, der bliver lagt sammen med familiens 'Tempo Industries' sodavands- og læskedrikkegruppe. Herefter kaldes bryggerigruppen Tempo Beer Industries Ltd.

Tempo køber Nesher Brewery eller Nesher Malt i 1986.

I 1992 introduceres Heineken i Israel men det er først i 2014 at en lokal produktion påbegyndes.

Tempo's Goldstar og Maccabee øl udgør ca. 60% af ølsalget i Israel i 1999. De kan fås på næsten alle restauranter. I dag udgør Goldstar ca. 1/3 af det samlede ølsalg i Israel.

I 1992 indgår Tempo en aftale med PepsicCo om at blive partner og begynder import og lokal produktion af Pepsi produkter. I 2004 køber Tempo en af de største vinproducenter i Israel. Tempo indgår løbende aftaler om import og distribution af en række kendte mærkevarer. I 2017 åbner Tempo for første gang i udlandet (Cypern).

Fra slutningen af 1981 har Tempo været noteret på den israelske børs og siden 2005 har Heineken ejet en større aktiepost.

Tempo køber i juni 2021 51% af aktierne i mikrobryggeriet Shapiro Brewery og går dermed ind på markedet for øl fra mikrobryggerier.

De forskellige ølmærker brygges i dag på bryggeriet i Netanya, hvor også hovedkontoret, distribution og logistikcentret befinder sig.

Bira Goldstar
Bira Goldstar (new design)
Bira Maccabee (old design)
Bira Maccabee (new design)
Bira Maccabee
Bira Maccabee
Bira Nesher Malt - med den nye etikette
Nesher Beer

Tempo brygger flere typer af israelske øl:

 • Goldstar (Dark Lager)

  Goldstar beskrives som en mørk pilsner øltype fra Bayern og Wien området. Den har været brygget siden 1950 og er på 4,9%. Øllen brygges med europæisk malt og har en speciel smag og aroma, som især israelere godt kan lide. Med tiden er Goldstar blevet den mest populære og solgte øl i Israel. Den har vundet flere internationale medaljer men er ikke kendt i udlandet.

 • Goldstar Light

  Goldstar Light, der blev introduceret i januar 2007, indeholder færre kalorier og lidt mindre alkohol (4%). Udgået.

 • Goldstar Extra Strong

  Goldstar Extra Strong er en stærk pilsnerlignende øl (6%). Udgået.

 • Goldstar Unfiltered

  Goldstar Unfiltered er en gammel tysk øltype Kellerbier/Landbier (4,9%), en ikke-filtreret version af den klassiske Goldstar.

 • Goldstar SlowBrew

  Goldstar SlowBrew er en ekstra stærk pilsner (10%). Brygningen tager lidt længere tid end normalt.

 • (Goldstar) Malt Star

  (Goldstar) Malt Star er en let alkoholfri sort øl (Black Beer). Findes også i en kalorielet version.

 • Goldstar Black Roast

  Goldstar Black Roast er brygget på hollandsk byg, der er ristet længe, hvilket giver en aroma af kaffe og chokolade (4,7%). Udgået.

 • Maccabee (Maccabi)

  Maccabee er en klassisk pilsnerøl efter den originale øl fra Pilsen (Plzen) i Bøhmen/Tjekkiet (se billede øverst på siden). Den blev udviklet i 1968 og har en alkoholprocent på 4,9%-5%. Den har en klar gul-guld farve og dens specielle smag og aroma gjorde øllen til en meget populær øl i Israel igennem 30 år. Faktisk dominerede den det israelske ølmarked i 1980'erne men i dag er dens markedsandel faldet til omkring 10-11%, da de fleste israelere foretrækker en Goldstar i stedet. Maccabee har vundet flere guldmedaljer i udlandet, hvilket kan ses på etiketten.

  I 2009 blev designet og smagen fornyet. Nu anvendes der udelukkende malt fra Europa og alkoholprocenten er steget til 5%.

  Maccabee er populær blandt turister i Israel og den er den mest populære israelske øl i udlandet, idet den sælges i USA og mange europæiske lande samt som fadøl til pubber i Østeuropa.

 • Maccabee 7.9%

  Maccabee 7.9% er en stærk pilsnerøl. Speciel udgave fra 2014.

 • Maccabee (Maccabi) Shandy

  Maccabee Shandy, der oprindelig blev introduceret i 1983, er en frugtøl på 1,9% tilsat saften eller smagsstoffer fra forskellige frugter. Den findes i seks varianter: Watermelon (vandmelon), Melon (melon), Apple (æble), Lemon Lime (lemon/lime), Pineapple (ananas) og Peach (fersken). Cherry (kirsebær) er udgået.

 • Abir/Abeer Classic

  En stærk klassisk engelsk pilsnerlignende øl på 6,5%. Abir stammer oprindelig fra omkring 1952 men er nu kommet på markedet igen. Abir var en populær øl i Israel fra 1952 til midten af 1980'erne. Abir sælges kun i Abir Saloon og Porter & Sons (ølrestaurant) i Tel Aviv. Udgået.

 • Herrenberg

  Herrenberg er en lys pilsner på 3,8%.

 • Nesher Malt

  Nesher Malt er en let alkoholfri (kun 0,3%) sort øl (Black Beer/Bira Shechora) af typen Shankbier, der blev udviklet i 1935. Det var den første øl, der blev produceret i Israel. Den er nu blevet relanceret med en opdatering af etiketten (se blå billede) men har beholdt den originale smag og aroma. Nesher Malt var den eneste sorte øl på det israelske marked indtil 1987. Nesher Malt Diet er en kalorielet version.

 • Nesher Beer

  Nesher Beer er Israels ældste pilsnerøl fra 1935. Det er en let og lysfarvet pilsner på 3,5-3,8%. Alle Nesher øl har en flyvende ørn på etiketten (nesher er det hebraiske ord for ørn, engelsk eagle).

 • Eagle Premium Lager Beer

  Eagle Premium Beer er en lysfarvet pilsnerøl på 5%. Findes også med navnet Nesher (3,8%).

 • Eagle Strong Dark Lager Beer

  (Nesher) Eagle Strong Dark Beer er en mørk og stærkere pilsnerøl på 6,3%.

 • Eagle Strong Lager Beer

  Eagle Strong Lager Beer er en stærk pilsnerøl på 7,8%.

 • Posolsky Beer

  Posolsky Beer er en discount lysfarvet pilsnerøl på 5,0%-5,2%, der findes i tre forskellige versioner (Green, Red og Silver). Den bliver specielt markedsført til de russisk talende indvandrere. Udgået.

 • Heineken

  Tempo brygger på licens flere øl under Heineken-navnet. Andre øl fra Heineken-gruppen importeres.

Tempo sælger fadøl til pubber i Israel og Østeuropa samt øl på dåse og i flaske til det israelske marked, USA, Europa, Fjernøsten og Sydafrika.

Tempo importerer flere af de internationale kendte ølmærker som Heineken, Murphy's Irish Stout, Samuel Adams, Staropramen, Newcastle Brown Ale og Paulaner. Hertil kommer produktion og import af internationale og lokale sodavand, læskedrikke, vand, juice, stærke alkoholiske drikke og kaffe samt interesser i flere israelske virksomheder inden for drikkevareområdet bl.a. Israels næststørste vinproducent.

Tempo er den største bryggerigruppe i Israel og den andenstørste drikkevareproducent.

Læs mere: Tempo Beer Industries

Israel Beer Breweries Ltd. (IBBL)

Allerede for 100 år siden (1906) kunne man købe Tuborg-øl i Det Hellige Land. Alle Carlsberg og Tuborg øl blev indtil 1995 importeret fra Danmark med engelsk/hebraisk tekst på etiketterne.

I slutningen af 1991 indgik Carlsberg International A/S og The Central Bottling Company Group Ltd. (CBC, en stor israelsk virksomhed, der producerer og distribuerer drikkevarer (bl.a. Coca-Cola) og mælkeprodukter) en aftale om etablering af Israel Beer Breweries Ltd. (IBBL), der skal brygge og distribuere Carlsberg og Tuborg produkter i Israel. I begyndelsen af 1992 begyndte en kraftig markedsføring og i 1994 påbegyndtes byggeriet af et nyt bryggeri i Ashkelon, der stod færdig i 1995. Det var det mest moderne og højteknologiske bryggeri i Israel på den tid og siden er der foretaget store investeringer i forbedringer og udvidelser.

Israel Beer Breweries Ltd. er omfattet af Carlsberg Internationals kvalitetskrav og kontrolbestemmelser og opfylder en række internationale og israelske standarder. Bryggeriet har derfor opnået en del israelske priser og medaljer.

Hovedkontoret ligger i Givat Shmuel (Tel Aviv Distriktet) og bryggeriet i Ashkelon ved Middelhavskysten. I forbindelse med bryggeriet er der et besøgscenter og et ølmuseum, hvor man kan se øllets historie i Mellemøsten.

Carlsberg var indtil juli 2008 medejer af Israel Beer Breweries Ltd., hvorefter de solgte deres andel og det tyrkiske bryggeri Türk Tuborg til deres israelske samarbejdspartner CBC. Herefter har CBC bryggerier i Israel, Tyrkiet og Rumænien.

Israel Beer Breweries Ltd. åbnede i juli 2021 Shikma Brewery i Ashkelon og går dermed ind på markedet for øl fra mikrobryggerier.

Carlsberg Hof Rød Tuborg (gammel etikette) Grøn Tuborg
Malty Beer Diet Malty Beer Layla Dirty Blonde Lager
Carlsberg Luma Tuborg Blue Label og Rød Tuborg (ny etikette)

Israel Beer Breweries brygger følgende øl i Israel:

 • Carlsberg Hof

  Dansk Carlsberg Hof pilsner brygget på licens (5%).

 • Carlsberg Luma

  Nyhed 2020: En ikke-filtreret lys pilsner af typen IPL (India Pale Lager) på 5,2%.

 • Tuborg Red

  Dansk rød Tuborg pilsner brygget på licens (5,2%).

 • Tuborg Red Unfiltered

  En ikke-filtreret og ikke-pasteuriseret udgave af Tuborg Red på 6%.

 • Tuborg Grøn

  Dansk grøn Tuborg pilsner brygget på licens (4,6%).

 • Tuborg Special Edition 6,0% (udgået)

  Tuborg pilsner (6%).

 • Tuborg Black (Israel)

  En stærk mørk pilsner på 7,7%. Speciel version brygget i Israel.

 • Tuborg 6.7-6.8% (Blue Label)

  En pilsner på 6,8% i en blå flaske. Den blev oprindeligt brygget til Israels Uafhængighedsdag for at fejre Israels fødselsdag nr. 68. Da den blev en stor succes, sælges den nu hvert år med en stigende alkoholprocent.

 • Holsten (Israel)

  En amerikansk lys pilsnertype på 3,8% (tysk bryggeri ejet af Carlsberg).

 • Malty

  En sort og sød alkoholfri (max. 0,5%) maltøl, der er specielt udviklet til det israelske marked. Findes også i en kalorielet version (Diet Malty Beer).

 • Layla Dirty Blonde Lager/Tank Beer Dirty Blonde Lager (udgået)

  Layla Dirty Blonde Lager er en kraftig og fyldig pilsnerøl på 5,4%. Brygget på maltbyg og humle fra Belgien og Bayern og kildevand fra Judæa-bjergene. Den eksporteres til USA og Canada.

 • Skol (Israel) (udgået)

  En amerikansk lys pilsnertype på 3,9% (internationalt ølmærke, som Carlsberg har rettighederne til i det meste af verden).

Tuborg T-Beer er specielt designet til det israelske marked og blev introduceret i 2006 (sælges også i Tyrkiet og lejlighedsvis Danmark). Denne pilsnerøl er tilsat lemon, har en mild og frisk smag, en let sødme og en alkoholprocent på 3,7% i Israel. Et alternativ til en almindelig øl.

Carlsberg Elefantøl importeres fra Danmark.

Carlsberg er det førende internationale ølmærke i Israel efterfulgt af Tuborg og et af de mest kendte ølmærker. Ifølge egne oplysninger har Israel Beer Breweries ca. 35-40% af det israelske ølmarked.

Israel Beer Breweries importerer flere af de internationale kendte ølmærker som Guinness, Leffe, Hoegaarden, Stella Artois, Kilkenny, Weihenstephan og Skol samt naturligvis Carlsberg og Tuborg. Bryggeriet eksporterer øl til enkelte europæiske lande, USA og Canada. Israel Beer Breweries er medejer af et kendt israelsk mærke indenfor juice og frugtdrikke samt en større israelsk vinproducent.

Læs mere: Carlsberg Israel, Tuborg Israel og Malty

Israelske mikrobryggerier

Det første mikrobryggeri åbnede allerede i 1997/1998 og i de seneste 20 år er der åbnet mere end 75 mikrobryggerier og pubbryggerier af forskellig art i Israel, da israelerne i stigende omfang er begyndt at interessere sig for kvalitetsøl. Hertil kommer et ukendt antal hjemmebryggere men det er kun få af dem, der har et egentlig salg af øl. Desværre er der også mikrobryggerier, der er lukket.

Det er muligt at besøge nogle af mikrobryggerierne med efterfølgende smagsprøver mens andre kombinerer ølbrygning med en pub, restaurant eller ølbutik.

Mange mikrobryggere har deres eget mikrobryggeri men der er også bryggere, der låner (lejer) sig ind i et eksisterende mikrobryggeri, hvor de selv brygger øl, eller de får øllet brygget et andet sted. I nogle tilfælde bliver brygningen af en øl (ølmærke) fra et lukket mikrobryggeri fortsat et andet sted.

Listen med israelske mikrobryggerier herunder er langt fra komplet, da der åbner nye mikrobryggerier og andre lukker. Det samme er oversigten med øl, da de fleste mikrobryggerier er meget kreative med at finde på nye og specielle øl, ofte med israelske nuancer. Oversigten giver dog et indtryk af de mange forskellige øl, øltyper og mikrobryggerier. Se øllinks nederst på siden.

Tel-Aviv Brewhouse

Tel-Aviv Brewhouse Tel-Aviv Brewhouse, der åbnede i 1997/1998 i centrum af Tel Aviv (Rothschild Street), var det første mikrobryggeri (pubbryggeri) i Israel. Det består af et lille bryggeri, der er placeret synligt i den tilhørende pub og restaurant, hvor øllet serveres som fadøl direkte fra bryggeriet.

Indehaverne lærte at brygge øl i Østrig og de anvender fortrinsvis humle fra Tjekkiet, Østrig og Slovenien. Øllet brygges efter de tyske klassiske øltraditioner og renhedslove fra 1516, der kort siger, at man kun må anvende maltbyg, humle, vand, gær og intet andet.

Tel-Aviv Brewhouse brygger tre forskellige slags pilsnerøl:

 • Tel Aviv Brewhouse Masters (en pilsnerøl på 7% med en mørk ristet maltaroma. En øltype fra området omkring Wien i Østrig baseret på en 150 år gammel opskrift).
 • Tel-Aviv Brewhouse Moonshine (en lys brunfarvet pilsnerøl på 5% med en anelse sød maltaroma. En øltype fra området omkring Wien i Østrig baseret på en opskrift fra 1841).
 • Tel-Aviv Brewhouse Quantum (en lys gyldenfarvet pilsnerøl på 5%).

Desuden brygger Tel Aviv Brewhouse fire forskellige slags frugtøl med smag af kirsebær, ingefær, cider (æble) og shandy (øl og sodavand).

I modsætning til andre mikrobryggerier brygges øllet til at blive drukket med det samme direkte fra fad. Da øllet heller ikke bliver pasteuriseret eller filtreret, gør det øllet mere frisk og smagfuldt. Derfor nægter bryggeriet at komme deres øl på flaske eller dåse.

På et tidspunkt blev øllet fra Tel-Aviv Brewhouse brygget hos Maayan Brewery, der ligger syd for Tel Aviv i Ashdod.

Læs mere: Lukket.

The Dancing Camel Brewing Company - Dancing Camel Beer

The Dancing Camel - Dancing Camel Beer The Dancing Camel Brewing Company Ltd. er et mikrobryggeri i Tel Aviv (Rechov Hata'asiya) med egen pub i en gammel bygning fra 1933. Ølbrygningen begyndte i 2005/2006 og ifølge grundlæggeren David Cohen er Carmel det første mikrobryggeri i Israel og det eneste i Tel Aviv.

Han havde en drøm om at skabe ægte israelske øl baseret på en årtusindgammel jødisk bryggeritradition, kultur og historie i Det Hellige Land, dvs. øl baseret på lokale ingredienser for at skabe en unik smag og 'israelske' smagsnuancer. Derfor tilsættes nogle af øllene ingredienser som israelsk dadelhonning, kryddernellike, appelsin og citron.

Øl var oprindeligt beregnet på at blive brygget og drukket lokalt med brug af lokale ingredienser, der afspejler den lokale kultur og variation. Det er grundlaget for udviklingen af nye israelske øl hos Dancing Camel Brewery.

Bryggeriets slogan er "Funny Camel, Serious Beer".

The Dancing Camel Brewery brygger fem forskellige slags øl året rundt:

 • EVE (en lys sommerforfriskende Blond Ale med tysk humle på 4,9%).
 • HEFE-WIT (en belgisk lysfarvet hvedeøl brygget med israelsk hvede, koriander og appelsin på 5%).
 • PATRIOT (en amerikansk pale ale med amerikansk humle og smag af grapefrugt, lemon og mango på 5,2%).
 • OLDE PAPA Babylonian Olde Ale (en stærk ale med mørk malt og dadelhonning på 7,5%).
 • MIDNIGHT Stout (en kulsort stout med en blød og cremet smag af espresso og chokolade på 5%).

The Dancing Camel Brewery brygger mange forskellige sæsonøl og til bestemte begivenheder:

 • Gordon Beach Blonde (en Blond Ale brygget specielt til sommeren i Tel Aviv og opkaldt efter en kendt strand. En ale med Nana (mint) og rosmarin på 4,9%).
 • Carobbean Stout (en Caribien-type vinterstout med israelske nuancer på 6%. Tysk humle og malt, israelsk hvede og smag af chokolade fra israelsk Carob (Johannesbrød)).
 • Leche Del Diablo (en sommerhvedeøl krydret med Shaata (israelsk chili) på 5%).
 • Downtown Brown (2013-) (en Brown ale til vinter krydret med kanel, muskatnød og flere andre krydderier på 6,5%).
 • Golem (2014-) (en stærk ale 'isversion' af OLDE PAPA med smagsnoter af rosin, dadler og svesker på 12%).
 • HEY JU BOY! (en sommer Blond Ale med enebær og ginsmag på 5,6%).
 • 613 (en ale (frugtøl) med frugtsmag af granatæbler på 6%. Brygges hvert år specielt til Rosh HaShana - det jødiske nytår.).
 • Trog Wit (en belgisk hvedeøl med israelsk hvede på 5% (tidl. 6,5%) specielt til Sukkot - en jødisk helligdag i september/oktober. Tilsat israelsk Etrog citron.).
 • Chailander (en skotsk ale med israelsk dadelhonning og engelsk humle på 6%).
 • Cherry Vanilla Stout (en stout på 5% specielt til Chanuka - en jødisk helligdag i december. Med smag af kirsebær, espresso og sufgania (en speciel kage til Chanuka).).

The Dancing Camel Brewery har tidligere brygget øl som:

 • (American) Pale Ale (en amerikansk pilsnerøl med amerikansk humle og en anelse israelsk dadelhonning på 5%).
 • India Pale Ale (en engelsk pilsnertype med en dyb guldfarve med mere malt og humle på 7,25%. Den er tilsat dadelhonning og har en aroma af grape, rosiner, nødder og honningristet malt.).
 • Blue Golem (en stærk ale brygget til nytårsaften 2009 på 12,5%).
 • Irish Red Ale (en rød ale fra Irland på 5,5%).
 • Magog (en stærk stout (Imperial Stout) på 10,2%).
 • Goliath (en stærk ale (Imperial/Double IPA) på 9,8%).
 • Beelzebub (en øl med urter og krydderier på 8,6%).
 • Beera Burro (en mørk skotsk ale på 6%) til en bar i Tel Aviv).
 • Doc's Green Leaf Party (en klassisk amerikansk IPA med en anelse af israelsk dadelhonning på 6,8%. Brygget til minde om en afdød ven.).
 • Golem (-2013) (en stærk ale på 9,5-12%. Navnet henviser til en gammel legende med et monster, der reddede jøderne i Prag).
 • Freak'N Seven C's (en IPA på 4,9%).
 • Downtown Brown (-2012) (en Brown ale på 5%).
 • My Funny Levantine (en sort øl af typen Flavored Stout på 5%).
 • Foxy Cleopatra (en stærk Brown ale 'isversion' af Downtown Brown på 11,7%).
 • Hey... Ju-boy! (9%) (en pale ale med enebær og dadelhonning på 9%).

The Dancing Camel Brewery har brygget eller brygger enkelte øl for andre mikrobryggerier (f.eks. Oak & Ash - Good Stuff Brewing og Bua Beer). De leverer øl på fad og flaske til flere barer, restauranter og specialforretninger i Tel Aviv og Jerusalem. De begyndte i 2009 at sælge flere af deres øl på flaske til supermarkedskæden Tiv Taam.

Som formentlig det eneste mikrobryggeri i Israel har David Cohen siden 2015 samarbejdet med flere tyske mikrobryggerier om brygning af fælles øl:

 • 1872 Baltic Porter (en porter med israelsk dadelhonning lagret i egetræ på 8%. Israelsk (Dancing Camel og Oak & Ash) - tysk samarbejde).
 • Happy Hour In Sodom (2016) (en porter med havsalt fra Det Døde Hav på 6% (israelsk-tysk samarbejde)).
 • Andre øl som Two Cats on a Camel og Gates of Helles (israelsk-tysk samarbejde).

Øl fra Dancing Camel Brewery bliver solgt i pubber og forretninger i Berlin og andre tyske byer. Enkelte øl brygges på licens i Tyskland.

Læs mere: The Dancing Camel Brewing Company Ltd..

Golan Brewery

Golan Brewery Golan Brewery (Mivshelet Hagolan) begyndte som et pubbryggeri (mikrobryggeri) nær Katzrin i Golanhøjderne. Det åbnede i november 2006 og her kombinerer man friskbrygget øl, bar og gourmet restaurant.

Golan Brewery brygger øl efter de tyske klassiske øltraditioner og renhedslove fra 1516. De siger kort, at man kun må anvende maltbyg, humle, vand, gær og intet andet. De importer råvarer fra Tyskland og Belgien. Vandet kommer direkte fra et vandløb i Golanhøjderne. Fra starten bryggede de fire forskellige øl efter de nævnte principper. Øllet sælges hovedsageligt på fad i bryggeriets restaurant og bar.

I 2009 indgik Golan Brewery og Golan Heights Winery en strategisk aftale om udvikling og produktion af nye øl (øltyper) og Golan Heights Winery investerede et stort beløb i bryggeriet (blev partner) for at øge produktionen samt at distribuere og markedsføre øllet i både Israel (ex. supermarkedskæden Tiv Ta'am) og udlandet. I dag kan bryggeriet næppe kaldes for et mikrobryggeri. Bryggeriet har vundet flere medaljer for deres øl.

I dag består Golan Brewery af et pubbryggeri, bryggeri, besøgscenter samt bar og restaurant.

Der brygges flere forskellige slags øl under navnene Bazelet og Og:

 • Bazelet Ale (en Amber Ale på 6,4%).
 • Bazelet Wheat/Beerat HaGalil (en tysk hvedeøl på 5,1%).
 • Beerat Bazelet/Bazelet Double Bock (en stærkere udgave af en traditionel tysk bockøl på 8%).
 • Bazelet Pilsner/Beerat HaEmek (en tjekkisk pilsner på 4,9%).
 • Bazelet IPA (en IPA på 7%).
 • Bazelet IPA (Hops Tralala)(en IPA på 6%).
 • Bazelet Porter (en porter på 4,7%).
 • Bazelet Besh Besh (en rød ale på 6,5%).
 • Bazelet Anbar Inlet (en rødlig pilsner fra Wien-området).
 • Og Hita Double Bock (en hvedeøl på 8,4%).
 • Og Alon (en øl af typen Bock - Doppelbock lagret i egetønder på 8,5%).
 • Og SnooPA (en rye IPA - rugøl - på 6%).
 • Og Ale Keitzi (en lys amerikansk ale på 4,8%).

Golan Brewery Golan Brewery brygger også øl for andre:

 • Marinado Ale Beer (en rød amerikansk ale på 4,7% for Marinado Butchery and Restaurants).
 • Bazelet Besh Besh (en røde ale på 6,5% for '55 Drafts and More' bar og restaurant).
 • HaBlonda Shel HaKvish (en lys ale på 4,9% for Kvish 90 Restaurant i Mahanayim Junction).

Golan Brewery har tidligere brygget Beerat Hagolan/"The Golan Beer" (en øltype fra Wienområdet i Østrig på 5,4%), Og Lager Jinji (en øltype oprindelig fra Wien i Østrig på 4,1%), Beerat HaGalil Keha/Galil beer/"The Galilee Beer - Dark" (en stærk og mørk hvedeøl af bocktypen på 7,5%.), Ale Keitzi (2012, en lys amerikansk ale på 4,5%) og Beer Bazaar Dodashkha Red Lager (en rødlig pilsner på 5%, brygget for Beer Bazaar bars).

Læs mere: Golan Brewery (Mivshelet Hagolan), Golan Brewery Restaurant og Golan Brewery (Wikipedia).

Negev Brewery

Negev Brewery Negev Brewery er et mikrobrygger i det sydlige Kiryat Gat (Kislev St.), der har specialiseret sig i øltyperne ale og frugtøl. Indehaveren har vundet flere priser og konkurrencer.

Mikrobryggeriet blev etableret i 2003 i Kibbutz Urim, der ligger mellem BeerSheva og Gazastriben i den mere frugtbare del af Negev-ørkenen. Formålet var at brygge specialøl i små serier. I sommeren 2009 flyttede ejeren mikrobryggeriet nordpå til Kiryat Gat pga. bedre faciliteter og har siden øget produktionen til et egentlig mindre bryggeri.

Negev Brewery brygger mange forskellige slags øl:

Negev Amber Ale (en Ale på 4,9%), Negev IPA (India Pale Ale på 5,9%), Negev Passion Fruit Beer/Negev Passiflora (en frugtøl på 4,9%, der er velegnet til varme dage, lys og gylden øl brygget med frisk passionsfrugt fra HaBsor regionen i Israel), Negev Porter Alon/Negev Oak Porter (engelsk portertype på 5-6% lagret på eg), Negev Bourbon Porter (porter på 6% med en aroma af bl.a. whisky), Negev Chariton Abbey Ale (belgisk ale - strong ale på 8%), Negev Blazer (rød ale på 6,9%), Negev Beresheet Desert Beer (blond/gylden ale på 4,7%), Negev Oasis/Goldot Beera Orginal (blond/gylden ale på 4,7%), Negev Omer Bock (mørk bock på 6,0%), Negev Triple Kshut (8,0%), Negev Lemongrass (4,7%), Negev Beresheet (2016, blond/gylden ale på 4,7%) og Negev Brown Ale (6,9%).

Nogle øl brygges kun til specielle arrangementer eller en bestemt begivenhed som f.eks. ølfestivaler.

Negev Brewery lukkede i 2015. Øllene bliver herefter brygget hos Alexander Brewery og et par stykker hos Malka Brewery. Varemærket ejes af HaCarem (importør og distributør af drikkevarer).

April 2016 køber BeerBazaar mikrobryggeriet og herefter hedder det BeerBazaar Brewery.

Alexander Brewery

Alexander Brewery Alexander Brewery er et mikrobryggeri ("boutique brewery") i Emek Hefer (Zvi Nahal St.) syd for Hadera. Det blev etableret i august 2008 og er navngivet efter et vandløb, der løber tæt ved bryggeriet. Det er et moderne bryggeri med en traditionel (gammeldags) europæisk holdning til ølbrygning. De anvender humle, maltbyg og gær fra Europa og israelsk vand, der har været igennem en speciel behandling. Øllet brygges i små serier. Bryggeriets specialitet er ale øl. Flere af deres øl har fået medajler og fine priser i internationale øl-konkurrencer. Deres øl sælges mange steder i Israel.

Alexander Brewery brygger følgende typer af øl:

Alexander Green (en israelsk India Pale Ale (IPA) med smag af flere frugter på 6%), Alexander Ambrée (en rødfarvet ale af den franske type Bière de Garde på 5,7%), Alexander Israeli Wheat/Hita Yisra'elit (en let hvedeøl på 5%), Alexander Blonde (en belgisk øl af typen Golden Ale/Blond Ale på 5,3%), Alexander Blazer (en stærk gylden ale på 8%), Alexander Black/Black Israeli Porter (en porter til vintermånederne på 7%), Alexander Saison (en øltype Saison fra landområder i det sydlige Belgien på 7%, en sommerøl), Alexander Barley Wine (en af de tidligste almindelige øltyper i England helt tilbage til det 15. århundrede, en stærk ale med vinsmag på 11,2%), Alexander Barley Wine - Bourbon Barrel Aged (2019), Alexander 70 (en tysk pilsner med israelske karakteristika på 5,7% i anledningen af Israels 70 år) og Alexander Imperial Stout (en stout til vinter og kolde dage på 10,4%).

I samarbejde med danske Mikkel Borg og Mikkeller Brewery:

Alexander - Mikkeller (The beer of) Milk & Honey (en mørk porterøl med smag af honning og orangechokolade på 8,4%), Alexander - Mikkeller Holy Fruit (en øl af typen New England Style IPA med smag af tropiske frugter på 8%) og Mikkeller Green Gold (en IPA fra Mikkeller på 6,8%).

Alexander Brewery brygger øl for andre mikrobryggerier:

Negev Brewery/Negev Beer, Buster's Beverage Co. og Beera Barzel.

Øl til specielle kunder:

Alexander Birra Taizu (en øl med Yuzu (japansk citrusfrugt) på 5%, brygget for Taizu Restaurant), Alexander Taizu (en lys pilsner på 5%, brygges for Taizu Restaurant), Alexander Mexicali (en lys pilsner på 5,2%, brygges for en mexicansk restaurant i Herzliya), Bira Boris (en lys ale på 5,5%, brygges for Shulhan and Hadar Ha'Okhel restauranter), Temple Bar Beer (en lys pilsnerøl på 5%, brygges for den israelske pub-kæde Temple Bar), Alexander H2 (en øl af Dortmunder typen på 5%, brygges for Humongous Restaurant i Ruppin Junction), Alexander Made In Humongous (en bockøl på 7,5%, brygges for Humongous Restaurant i Ruppin Junction), Crave! Pure Love (6%, brygges for Crave Street Food Restaurant) og Matka (en ale på 7%, brygges for 55 Drafts & More Restaurant).

Alexander har tidligere brygget øl som:

Alexander Otef Aza (en hvedeøl på 5%), Alexander Faust 70 (en pilsnerøl af typen Märzen på 5,7%), Alexander Israeli Golden Ale (en lys ale på 5,4%), Alexander Schäffler Friendship Brew (en rødlig pilsnertype fra Wien-området på 5,1%), Alexander Max Brau Light Pilsner 1927 (en lys pilsner fra 2015 på 5,2%, en hyldest til et lokalt bryggeri i Det Hellige Land i 1920'erne), Alexander Organic Blonde (en lys økologisk ale på 5,3%), Dona Rosa (en lys ale på 5,3%) og Alexander Fest Beer (en Bock øl fra 2013 på 6%).

Læs mere: Alexander Brewery.

Shapiro Brewery

Shapiro Brewery Shapiro Brewery er et mikrobryggeri i Beit Shemesh, der ligger mellem Tel Aviv og Jerusalem. Det blev etableret i 2011 af de to brødre Itzik og Dani Shapiro i samarbejde med en kendt brygger. Brødrene havde i en periode brygget øl i en kælder i Jerusalem og på et tidspunkt præsenterede de ideen for deres familie om at lave et mikrobryggeri og indtroducere andre til godt øl.

Shapiro brygger følgende typer af øl:

Shapiro Pale Ale (en amerikansk pale ale på 5% med aroma af citrus og grapefrugt), Shapiro Oatmeal Stout (en stout med havre på 5,2%), Shapiro Wheat (en klassisk hvedeøl fra Bayern på 5,2%), Shapiro Lager/Shlager (en tysk Dortmunder pilsnerøl brygget med forårets kildevand fra Jerusalems bjerge på 4,9-5,3%), Shapiro Barrel Aged Chocolate Porter (en speciel og eksklusiv porter lagret 6 måneder i tidligere bourbon tønder på 9,2%), Shapiro Imperial Chocolate Porter (ikke lagret porter), Shapiro Double IPA (en stærk brunrød øl på 8,5%) og Shapiro HaPo'el Katamon Yerushalayim Pale Ale (en specialudgave af Shapiro Pale Ale på 5% brygget for en sportsklub i Jerusalem).

Shapiro sæsonøl:

Shapiro Strong Sour (en lys forårsøl med udvalgte blomster fra Jerusalems bjerge på 7-8,5%), Shapiro IPA (oprindelig en sommerøl med citrussmag fra 2015 på 6,5%, opskrift varierer hvert år), Shapiro Saison Melon (en lys sommerøl af den belgiske øltype Saison til varme dage på 4,4%), Shapiro Jack's Winter Ale (en stærk mørkerød belgisk ale lagret med egetræstykker badet i bourbon på 8,5%, vinterøl) og Hot Chili Stout (en havre stout med chili og lemon på 5,2%, brygget til en speciel anledning).

Shapiro har brygget enkelte øl i samarbejde med Joya Souriano Brewery og Dancing Camel.

Shapiro Brewery blev i juni 2021 delvist overtaget af Tempo Beer Industries Ltd. (købte 51% af aktierne). Tempo går hermed ind på markedet for øl fra mikrobryggerier.

Læs mere: Shapiro Brewery.

Canaan Brewery

Canaan Brewery Canaan Brewery er et mikrobryggeri i Ma'ale Adumim, der er en forstad til Jerusalem. Der brygges fire forskellige slags øl, der hverken er filtreret eller pasteuriseret.

Canaan Brewery brygger følgende typer af øl:

Canaan Brewery Caraway Beer (en øl med urter og krydderier på 7%), Canaan Brewery Pale Ale (en belgisk ale på 7%), Canaan Brewery Stout (7%) og Canaan Brewery Premium Weisbier (en belgisk hvedeøl brygget på den gamle måde på 7%).

Læs mere: Canaan Brewery.

Jem's Beer Factory

Jem's Beer Factory Jem's Beer Factory er et kosher pubbryggeri med tilhørende restaurant i Petach Tikva (Hamagshimim Street), der er en forstad til Tel Aviv. Jem er en forkortelse for Jeremy, der er en ildsjæl med passion for at brygge godt øl i Det Hellige Land. Han grundlagde pubbryggeriet i 2009 sammen med hans partner Daniel Alon. Øllet bliver brygget i små serier for at sikre dets friskhed og serveres kun i restauranten. Nogle øl kommer på flaske eller fad.

Jem's brygger følgende typer af øl (nogle af dem er sæsonøl):

Jem's Pils/MTA Beer (en pilsner øltype fra Bøhmen/Tjekkiet på 5%), Jem's Dark Lager (en mørk pilsnertype fra Tyskland på 4,8%), Jem's Amber Ale (en engelsk rød ale på 5,3%), Jem's Wheat Beer (en hvedeøl fra Bayeren på 5%), Jem's (Jack) 8.8 (en belgisk rødfarvet strong ale på 8,8%), Jem's Stout (en irsk stout på 5%), Jem's IPA/Israeli Perfect Ale (6%), Jem's Berry Ale/Red Berry Ale (7,5%), Jem's Wheat (en hvedeøl på 5%), Jem's Dark Lager (en mørk pilsner på 5%), Jem's Pineapple Ale (en pale ale på 7,7%), Jem's Spring Pils (en IPL type på 5%), Beera Nekuda (en IPL type på 5,5%), Jem's MondiAle (en lys ale på 5%), Jem's 7.0 (en pilsnertype fra Wien på 7%), Jem's Hoppy Wheat / Hoppy Hanukkah (en hvedeøl på 5%), Jem's Winter Ale (en stærk engelsk ale på 6%), Jem's American Pale Ale (en amerikansk ale på 5,5%), Jem's Black Beauty (en sort IPA på 6,6%) og Jem's Black Mamba (en sort IPA på 5,6%).

Jem's har tidligere brygget Jem's Abbey (en belgisk ale på 5,9%), Jem's Isra-Ale (en Amber Ale på 6%), Jem's Blazer Brown Ale (6%), Jem's IPA (2014)(en lys ale på 5,4%), Jem's Golden Ale (en lys ale på 4,5%) og Jem's Raspberry Wheat (en tysk hvedeøl med smag af bl.a. hindbær).

Beer Shop Nelson (en IPA på 5,7%), Beer Shop IPA (5,9%) og Beer Shop Summer Ale (en lys ale på 5,8%). Beer Shop er en kæde af barer i Tel Aviv.

Jem's Summer Ale (en lys ale på 5%). Brygget for Derech HaYaim liquor store.

Desuden laver Jem øl til specielle begivenheder.

Læs mere: Jem's Beer Factory.

Butterfly Brewery

Butterfly Brewery Butterfly Brewery er et mikrobryggeri med tilhørende pub i Dalton i det nordlige Israel nær Safed. Det åbnede i 2008. Bryggeriet bruger den nyeste teknologi og udstyr, vand fra kilder i Dalton Heights, maltbyg og humle fra internationale leverandører og en speciel gær fra et belgisk bryggeri.

Butterfly Brewery brygger følgende typer af øl:

Butterfly Black (en øl af typen Schwarzbier på 5%), Butterfly Blond (en belgisk ale på 5%), Butterfly Brown (en mørk belgisk ale på 6,5%), Butterfly Pink (en frugtøl med smag af bl.a. granatæble på 5%) og Butterfly Sunset (en hvede ale, ikke filtreret, på 5%).

Butterfly Brewery bryggede på et tidspunkt øl for Asif Brewery, der ligger ca. 10 km. nordøst for Dalton.

Læs mere: Lukket.

Pavo Brewery

Pavo Brewery Pavo Brewery er et mikrobryggeri med tilhørende bar, restaurant og gårdhave i Zikhron Ya'akov (Ma'aleh Rishonim Street, Givat Zamarin), der ligger mellem Haifa og Netanya. Det åbnede i 2010 i en gammel bygning med en flot udsigt ud over store områder. Deres slogan er: Brewed by good people.

Pavo Brewery brygger følgende typer af øl:

Pavo Pils (en pilsner på 5%), Pavo Redish Lager (en rødfarvet pilsner på 4,7%), Pavo Stout (4,1%), Pavo Israeli Pale Ale (en israelsk Indian Pale Ale (IPA) på 5,3%) og Pavo Wheat (en klassisk hvedeøl fra Bayern på 4.6%).

Pavo Brewery har tidligere brygget Pavo Kama (en Indian Porter med forskellige krydderier på 5,5%), Pavo Special (Belgian Ale/Strong Pale på 8.0%) og Pavo Triple (en Abbey Triple (Ale) på 9,0%).

Læs mere: Pavo Brewery eller Pavo Brewery (artikel). Lukket.

Salara Brewery

Salara Brewery Salara Brewery er et pubbryggeri i Kibbutz Ginnegar, der ligger i nærheden af Nazerath i det nordlige Israel. Det åbnede i 2008.

Salara Brewery brygger følgende typer af øl:

Salara Smoked Stout (5,3%), Salara Ale Belgian (7,5%), Salara Ale Belgian (med kirsebær på 7,5%) og Salara Bitter (5,5%).

De har tidligere brygget følgende øl:

Salara Wheat (en hvedeøl på 5,2%), Salara Pale Ale (en amerikansk Pale Ale på 4,6%), Salara Lager (5,1%) og Salara Dark Bitter (5,1%).

I begyndelsen af 2013 lukkede LiBira Brewery (pub) i Haifa deres bryggerifaciliteter og blev lagt sammen med Salara Brewery i Kibbutz Ginnegar. De to ølmærker bliver nu brygget på et fælles bryggeri Salara / LiBira Brewery i Ginnegar. Enkelte øl bliver solgt under begge navne.

Læs mere: Salara Brewery.

Malka Brewery

Malka Brewery Malka Brewery er et mikrobryggeri i Kibbutz Yehiam, der ligger ca. 10 km. øst for Nahariya i det nordlige Israel. Øllet bliver brygget i små mængder på den traditionelle måde og med grundvand fra det vestlige Galilæa. Malka Brewery blev etableret i 2007.

Malka brygger følgende typer af øl (nogle af dem er sæsonøl, under andre navne eller til en bestemt begivenhed):

Malka Admonit (en engelsk pale ale på 5,5%), Malka Behira (en lys belgisk ale på 6,5%), Malka Keha/Dry Stout (en irsk stout på 6%), Malka Belgian Blonde (ale på 6,5%), Malka Dry Stout (6%), Malka Hindi IPA (en amerikansk IPA på 6,2%), Malka Hita (en hvedeøl på 5%) og Malka Hoppy Wheat (en amerikansk hvedeøl på 5%).

Malka Beer 12 Golden/Blond (en lys belgisk ale på 6,5%, brygges for R2M, der ejer en del restauranter og caféer i Tel Aviv), Malka Crazy Pills (en pilsner øl på 6,5%, fås kun på fad hos Beer Bazaar bars), Smokin (en øl med røgsmag på 5,5%, fås kun hos Beer Bazaar bars), Malka special edition (5,5%, fås kun hos Beer Bazaar bars) og Malka Malkushka (en lys ale på 5,5%, brygges for Kukushka restauranten i Akko Turkish Bazzar).

Malka Oktoberfest (en tysk øltype Märzen fra Bayern, Malka Special Edition, 6,2%, brygget til Oktoberfesten 2019, fås kun hos Malka og Beer Bazaar bars), Malka Single (en lys amerikansk pale ale på 4,5%, brygget for Beers 2016 Expo i Tel Aviv) og Malka Winter Bitter (en porter på 8%, vinterøl).

Negev Triple Kshut (8%) og Negev Lemongrass (4,7%) - tidligere Negev Brewery.

Læs mere: Malka Brewery.

LiBira Brewery Pub

LiBira Brewery Pub LiBira er et pubbryggeri (mikrobryggeri) og restaurant i Haifa. Det åbnede i 2007.

LiBira brygger følgende typer af øl:

LiBira Bitter/LiBira Special Bitter (5,5%), LiBira Porter (en klassisk porter på 5,5%), LiBira Weizen (en tysk hvedeøl på 5,7%), LiBira Dunkelweizen (en hvedeøl på 6%), LiBira Ale Belgian (ale på 7,5%), LiBira Ale Belgian (ale med kirsebær på 7,5%) og LiBira Double Pils (en stærk pilsner på 6%).

LiBira har tidligere brygget følgende typer af øl:

LiBira Baltic Porter (en baltisk portertype på 5,7%), LiBira Stout (4,0%), LiBira Mead (sæsonøl på 4,7%), LiBira Vienna (en pilsner type fra Wien på 5,8%) og LiBira Wheat Ale (en hvede ale på 5,7%).

I begyndelsen af 2013 lukkede LiBira Brewery (pub) deres bryggerifaciliteter og blev lagt sammen med Salara Brewery i Kibbutz Ginnegar. De to ølmærker bliver nu brygget på et fælles bryggeri Salara / LiBira Brewery i Ginnegar. Enkelte øl bliver solgt under begge navne.

Læs mere: LiBira Brewery Pub.

Let It Beer (tidl. Maayan Brewery)

Maayan Brewery (Maayan Mashkaot Eikhut) er et mikrobryggeri i det nordlige Ashdod (Hakidma St.), der brygger øl under forskellige navne for andre.

Kašna:

Kašna Munich Lager (en mørk pilsnerøl på 5,3%) og Kašna Traditional Pilsner (en pilsner øltype fra Bøhmen/Tjekkiet på 4,9%). (Begge udgået).

Ahuzat Bait (Israeli Boutique Beer):

Ahuzat Bait Rothschild Beerat Lager Behira Pilsener (en pilsnertype fra Tjekkiet/Bøhmen på 4,9%), Ahuzat Bait Bialik Beerat Lager Keha (mørk pilsner på 5,6%), Ahuzat Bait Dizengoff Beerat Double Bock (en øl af typen Bock på 6,8%), Ahuzat Bait Jesse Cohen Beera LaShkhuna (en lys amerikansk pilsner på 3,7%, udgået) og Ahuzat Bait Shenkin Beerat Hita (en hvedeøl på 5,8%).

Ahuzat Bayit Shenkin Pilsener (en pilsner på 3,8%) og Ahuzat Bait Allenby/Allenbi Beerat Lager Adamdama (en pilsnertype fra Bayern og Wien i Østrig på 5,3%) brygges fra år 2020 i Rumænien. Opskriften siges at være ændret.

Vkusno (russisk tekst):

Vkusno Smachno Traditional Kvass Okroshka

Vkusno Smachno Traditional Kvass Stolichniy, Vkusno Smachno Traditional Kvass Okroshka (0,5%), Vkusno Smachno Traditional Kvass Vkusniy, Mashkaot Daniel Beliy Kvas White Kvass (0,5%) og Tsarskiy Premium.

Kvass/Kvas er en drik lavet af korn eller mørkt brød, der har gæret. En traditionel drik i Baltikum og den nordlige del af Østeuropa. Det har en ølagtig smag og en alkoholprocent på 0,05-1,4%.

Plzen Koruna:

Plzen Koruna (Brown Label, en pilsnertype fra Tjekkiet på 3,7%) og Plzen Koruna (Blue Label, en pilsnertype fra Tjekkiet/Bøhmen på 3,7%).(Plzen (tysk: Pilsen) er en by i Bøhmen, i dag Tjekkiet).

Karl Berg (supermarkedskæde i Israel, udgået):

Karl Berg Black Lager (en øl af typen Schwarzbier på 5,2%), Karl Berg Premium Lager (en øltype fra området Franconia/Franken i det nordlige Bayern på 4,8%), Karl Berg Red Lager (en øltype oprindelig fra Wien på 5,3%) og Karl Berg Weissbier (en tysk hvedeøl på 5%).

Tel Aviv Brewhouse (i en periode, udgået):

Tel Aviv Brewhouse Masters (en pilsnerøl fra Wien i Østrig på 7% med en mørk ristet maltaroma), Tel Aviv Brewhouse Moonshine (en lys pilsnerøl fra Wien i Østrig på 5% med en anelse sød maltaroma) og Tel Aviv Brewhouse Quantum (en lys gyldenfarvet amerikansk pilsnerøl på 5%).

Læs mere: Maayan Brewery.

Asif Brewery

Asif Brewery Asif Brewery er et mikrobryggeri i Moshav Ramot Naftali i det nordlige Israel (syd for Kiriat Shmona). Det åbnede i 2009.

Asif Brewery brygger flere typer af øl:

Asif Blonda Prua (en belgisk hvedeøl tilsat flere krydderier på 5%), Asif Admonit Mesakrenet (en amerikansk rød ale tilsat israelsk blommehonning på 5,6%), Asif Brunetit Lohetet (en mørk belgisk strong ale lagret flere måneder på 8,6%) og Asif Sh'harhoret Maftia (en porter ale på 5,5-6%).

På et tidspunkt blev Asif Brewerys øl brygget hos Butterfly Brewery, der ligger ca. 10 km. sydvest for Moshav Ramot Naftali.

Læs mere: Asif Brewery (Facebook). Lukket.

Mivshelet Ha'Am

Mivshelet Ha'Am er et mikrobryggeri i Even Yehuda, der ligger sydøst for Netanya. Bryggeriet brygger øl for andre under deres navne som restaurant "Casa Nova" i Jaffa, restaurant og cafe HaDubim (Zikhron Ya'akov), Golda Beer (Ramot HaShavim), Herzl Beer (Jerusalem), Shenkin Bar & Kitchen (Ra'anana), Klara (Karkur), MaiBEERovicz (Olesh), Sparrow Brewery (Magshimim), Gopher's Beer (Bat Yam), HaTzvi (Kfar Saba) og mange andre.

Mivshelet Ha'Am brygger eller har brygget følgende typer af øl:

Casa Nova Pale Ale (en Amber Ale på 4,5%).

HaDubim HaMaka HaRishona Scottish Ale (en mørk skotsk ale på 4,8%), HaDubim Hatzot Dark Porter (en porter på 5%), HaDubim Indira IPA (en India Pale Ale (IPA) på 7%), HaDubim Oketz Bitter (4,6%), HaDubim Virgin IPA (en India Pale Ale på 7%), HaDubim Yonek HaDvash (en belgisk Strong Ale på 8%), HaDubim Kamikaze Sorachi Ace Pale Ale Beer (5,6%), HaDubim Private Label IPA (5,6%), HaDubim Home Alone II Beer (en amerikansk pale ale på 4,7%) og mange flere. Nogle af øllene brygges i dag af BeerBazaar Brewery.

Golda Cascadian Brown Ale (en Brown Ale på 7,2%), Golda IPA (en India Pale Ale (IPA) på 7,2%) og Golda Royal Oak (en rødfarvet American Strong Ale på 8%, der er lagret med egeflis).

MaiBEERovicz DoppelBock (en stærk Bock øl på 7,5%), MaiBEERovicz Weissbier (en hvedeøl fra Bayern på 5%), MaiBEERovicz Stout, MaiBEERovicz Irish Red (rød irsk ale på 6%) og MaiBEERovicz IPA (pale ale på 6%).

Blond Urso (ale på 4,5%), Wheat Urso (hvedeøl på 4,7%) og Red Urso (rød ale på 4,5%).

Herzl Katamon Red Ale (6,0%).

Keller Special Pale Ale (en belgisk ale lagret i en vintønde på 4,7%).

Shenkin Beera Yisra'elit Hazaka (en rød ale på 6,0%).

Klara Belgian Tripel (8%) og Klara Stout (4,5%).

Sparrow Brewery IPA (5,5%) og Sparrow Brewery Hoppy Saison (en Saison/Farmhouse Ale på 6,6%).

Læs mere: Lukket.

BeerBazaar Brewery/Mivshelet Ha'Aretz

BeerBazaar Brewery er et mikrobryggeri i Kiryat Gat. Det begyndte med at BeerBazaar opkøbte det lukkede mikrobryggeri Negev Brewery i april 2016 og omdøbte det til BeerBazaar Brewery. De brygger deres eget øl men de brygger også for andre mikrobryggerier.

Under deres eget navn BeerBazaar brygger de følgende slags øl (nogle af dem er kun sæsonøl eller til en bestemt begivenhed):

 • Fat Cat (deres første øl - en amerikansk pale ale på 5,2%).
 • Dodash (en rød amerikansk ale på 4,9%).
 • Bhindi (en IPA med tropiske aromaer på 5,5%).
 • Esser (en stærk Triple Belgian ale på 10%).
 • Wheatney (en hvedeøl fra Bayeren på 5%).
 • Gallagher (en tysk pilsner på 5,1%).
 • Pressure Drop (en amerikansk IPA på 6%).
 • Black Jack (en Stout på 4,7%).
 • Dark Matter (en mørk IPA på 5,5%).
 • Pineapple Express (en pale ale på 6%).
 • HaTav HaKatom IPA (en pale ale på 6%).
 • HaTav HaKatom Hita (en hvedeøl på 5,2%).
 • Cannabrew (en øl med cannabis på 5,1%).
 • Hop Hop Tralala (en IPA på 6,2% i samarbejde med et græsk mikrobryggeri).
 • Geshmak Amber Ale (en røde ale på 4,9%).
 • Atzmaut IPA (Independence IPA, sæsonøl på 6,5%).
 • Pishpesh / Sunshine (en lys og gylden øl på 4,2%).
 • Double Bock (en øl af typen bock på 8%).
 • Honey Time (en øl med honning på 5,8%).
 • Guava Pale Ale (5%).
 • OMG (2020) (en stout lagret i whisky-tønder på 8,5%).
 • Strawberry Fields (en hvedeøl med jordbær på 6,5%).
 • Dodashkha Amber Ale (en pilsner fra Wien på 5%, udgået).
 • Stanga IPA (en IPA på 5,5%, speciel anledning i 2014, udgået).
 • Carpe Diem (en lys ale på 4,5%).

BeerBazaar Brewery brygger mange forskellige typer af øl for andre mikrobryggerier og under andre navne:

 • Mivshelet HaShakhen / HaShakhen.
 • HaDictator.
 • HaDubim.
 • Tog.
 • Six Pack Brewery.
 • Interdonato.
 • (He)Halutz.
 • Nomad's Brewing.
 • Oak & Ash Good Stuff Brewing.
 • Brösch (Beer Garden i Kfar Saba).
 • Sparrow Brewery.
 • Ketta.
 • Dina.
 • Etnica (restaurant-kæde i Jerusalem).
 • Izen.
 • Beera HaPo'el.

Læs mere: The BeerBazaar Brewery.

The Laughing Buddha Brewery

The Laughing Buddha Brewery The Laughing Buddha Brewery er et mindre mikrobryggeri ('nano-brewery') etableret i 2005 af to russiske venner i Tel Aviv området. De brygger ofte øl i små serier og frembringer mange forskellige og anderledes kvalitetsøl (f.eks. har de engang brygget en øl med kaktusfrugtkød). De har vundet en række priser for deres ofte specielle øl.

Deres slogan er: There is a beer for Everyone! (And we can make the match).

The Laughing Buddha Brewery brygger følgende typer af øl:

Single Malt IPA (7,1%), Single Malt IPA - Double (7,1%), HoneyFlower Wit (en belgisk hvedeøl med smag af honningblomst på 5.5%), B-Stout (5%), Trinity (klassisk belgisk Tripel på 8.5%) og Trinity IPA (8.5%).

Sæsonøl omfatter Red Christmas Ale (10%), Dude's Porter (en baltisk porter på 7%) og Sandy Claus (Bock - Doppelbock på 10%).

Hertil kommer øl, som bryggeriet tidligere har brygget eller som brygges til specielle lejligheder:

Sotona (8.5%), Red Iron Ale (6%), AvanteGarde (en fransk øltype - Bière de Garde/Farmhouse Ale - på 5,7%), Perah HaBar/Honey Flower Wheat (5,9%), Dunkelweizen (en mørk tysk hvedeøl på 5.5%), 10th Anniversary Imperial IPL (9,7%), Dortmunder (en pilsner på 5,5%), Midas Touch Clone (klon af Dogfish Head's Midas Touch og Cabernet Sauvignon vindruer på 13%), Black Wine Mist (tager 3 år at lave, blanding af 3 coffee barley wine, minder om likør, 16%), Banka Saison (øltype Farmhouse Ale/Saison på 5,5%), Cherry Buddha (øltype barleywine med kirsebær på 14%), Bourbon Chocolate Ale (en belgisk Strong Dark Ale på 9%), Smoked Buddha (en tysk øl med røgsmag), Winter Ale (6%), Russian Imperial Stout (8,2%), Duck Season (øltype Farmhouse Ale/Saison på 5%), Revival (en Rye Beer - rugøl - på 7%), Double Pleasure (Belgian Dubbel med granatæble på 8%), Pumpkin Temptation (2007, frugtøl med græskar på 6%) og Flanders Brown With Cherries (øltype Oud Bruin/Flanders Brown fra den flamske region i Belgien på 9%).

Læs mere: The Laughing Buddha Brewery.

Art Bar

Art-Bar mikrobryggeri i Ein Hod Art Bar er en blanding af et spisested, mikrobryggeri, kunstgalleri og aktivitetssted i Ein Hod, der er en gammel kunstnerlandsby syd for Haifa. Slogan: "Art-Bar" - Danny Shlyfestone's Home Made Beer.

Mikrobryggeriet Art Bar åbnede i 2004. Der brygges forskellige slags øl i små individuelle serier og øllet bliver ikke filtreret eller pasteuriseret før det bliver tappet.

Læs mere: Art Bar.

Eldorado

Eldorado er et mikrobryggeri i Haifa, der åbnede i januar 2006. Øllet brygges efter gamle familietraditioner fra Rusland og det sælges i bryggeriets pub og restaurant samt flere pubber og barer i Haifa.

Eldorado brygger følgende typer af øl:

Golden Ale/Blond Ale (med honning), Passion Fruit Ale (frugtøl), Porter Ale, Real Ale/Amber Ale og Sherry Ale (frugtøl med smag af kirsebær). De forskellige øl har en alkoholprocent på 1,9-3,1%.

Læs mere: Lukket.

Lodestone Beer

Navnet Lodestone er et nyt navn fra 2020 med Jason Barnett og Malcha Miller. Han har tidligere brygget øl under andre navne og undervist i ølbrygning.

Ifølge Lodestone er alle øl håndlavet ved at anvende simple israelske ingredienser og traditionel brygning af øl. I alle øl finder man et stykke af historien og Israels sjæl (soul made beer). Læs mere om deres filosofi bagved ølbrygningen på deres hjemmeside.

Lodestone Beer brygger følgende typer af øl:

Lodestone Tropical IPA (med mango, 7%), Lodestone Peach Tree Blonde (en lys ale med fersken på 6.5%) og Lodestone Apricot Wheat Ale (hvedeøl med abrikos på 5%).

Alle øl er kosher. De leverer øl til ens adresse (udbringning) i dele af Israel.

Læs mere: Lodestone Beer.

Lone Tree Brewery Lone Tree Brewery

Lone Tree Brewery er et kosher mikrobryggeri beliggende i Kfar Etzion (Gush Etzion området syd for Jerusalem) grundlagt i 2009. Bryggeriet er opkaldt efter et egetræ i området og det ses i deres logo. Deres øl sælges hovedsagelig i Gush Etzion området og Jerusalem.

Lone Tree Brewery (The Art of Beer) brygger følgende typer af øl:

London Pale Ale (en let engelsk ale på 5,6%), India Pale Ale, Belgien Piraat Ale, California Steam Ale (en ale af typen California Common/Steam Beer 'dampøl' på 5% eller 6,6%), English Northen Ale (en mild engelsk ale på 5%), Extra Oatmeal Stout (en stout med havre på 6,2%) og Pomegranate Date Ale (en frugtøl med granatæble og dadelhonning på 6,3%, sælges kun til det jødiske nytår).

Læs mere: Lone Tree Brewery. Lukket.

Technion - Israel Institute of Technology

Denne øl er brygget som en del af et videnskabeligt projekt hos Department of Biotechnology and Food Engineering, Technion - Israel Institute of Technology.

Dark Cherry - MY BEST (hjemmebryggeri) - en frugtøl på 5,4%.

Arabiske og palæstinensiske mikrobryggerier

Der findes kun få palæstinensiske og arabiske mikrobryggerier i Det Hellige Land. Det er i alle tilfælde kristne arabere, der brygger øl.

Nazareth Beer/Nazareth Brewery

Nazareth Beer (Brewery) Nazareth Beer/Nazareth Brewery er beliggende i Nazareth i det nordlige Israel. To kristne arabere begyndte omkring 2012 at brygge øl som en hobby under beskedne forhold i deres hjem til familie og venner men i 2016 begyndte de at brygge øl i et større omfang og mere kommercielt. Deres første øl var Beer American Wheat.

Nazareth Beer brygger følgende typer af øl:

Nazareth Beer American Wheat (en amerikansk hvedeale på 5%), Nazareth Coffee Brown Ale (en klassisk britisk Brown Ale på 5%) og Nazareth Amber Ale (en rød amerikansk ale på 5%).

Læs mere: Nazareth Beer (Brewery).

Taybeh Brewing Company (Taybeh Brewing Co.)

Taybeh Brewing Company Taybeh Brewing Company åbnede i 1994 i byen Taybeh, der er beliggende nordøst for Ramallah. Det er et mikrobryggeri, der brygger øl efter de tyske klassiske øltraditioner og renhedslove fra 1516. De siger kort, at man kun må anvende maltbyg, humle, vand, gær og intet andet, dvs. ingen tilsætningsstoffer eller andre former for smagstilsætning. Senere er de begyndt at brygge andre typer øl. Alle øl er kosher og de alkoholfrie øl er halal.

Taybeh Brewing Company brygger følgende typer af øl:

Taybeh øl efter de tyske renhedslove:

Taybeh Golden Beer (en øl på 5% med en ren og frisk smag, der bl.a. skyldes koldlagring. Det var den første øl fra Taybeh Brewing Company), Taybeh Light Beer (en let øl på 3,8%, der første gang blev brygget for at markere årtusindeskiftet i Det Hellige Land), Taybeh Dark Beer (en mørk klassisk øltype Dunkler Bock, der går tilbage til munkene i Middelalderen. Den er på 6%, tilsat ekstra ristet maltbyg og blev brygget første gang for at markere årtusindeskiftet), Taybeh Beer Amber (en tysk øl af typen Altbier på 5,5%), Taybeh Non Alcoholic (en alkoholfri øl specielt til muslimer) og Taybeh IPA (en IPA på 6%). Taybeh Golden Beer

Taybeh øl med frugt eller krydderier (nogle øl er kun brygget til en bestemt anledning):

Taybeh Dry-Hopped Shatta Ale (en øl med chilismag på 5,7%), Taybeh Rosé (en øl med koncentreret grapejuice og lagret i vintønder på 6,5%), Taybeh Lemon Sitti Gose (en øl af typen sour beer brygget med lemon og Døde Havs salt på 4,5%), Taybeh Doctor El Sahara (en øl brygget med kaktusfigen og mint på 5,4%), Taybeh Palestinian Herbal Lager (en pilsnerøl med Zaatar, salvie, sumak og anis på 5,2%), Taybeh Arabic Coffee Nitro Stout (en stout med arabisk kaffe og kardemomme på 6,5%), Taybeh Beer White (en belgisk hvedeøl brygget med lokal hvede, koriander og appelsinskræller på 3,8%), Taybeh LemonRazz Wit (2017, en belgisk hvedeøl brygget med lemon og hindbær på 4,7%), Taybeh Sumac Sour (2017, en øl brygget med krydderiet Sumac på 5,5%), Taybeh Shatta Ale (2017, en øl brygget med chili på 4,9%) og Taybeh Bitter Mango (2017, en pale ale brygget med mango på 6,2%).

Andre Taybeh øl:

Taybeh Winter Lager (7,5%), Taybeh Double IPA (8,4%), Taybeh Christmas (en vinter ale på 6,8%), Spontaneous Ferm' (en øl af typen sour beer på 5,9%), Taybeh Weihnachts-Bier (en pilsner på 5,2%, brygges af et belgisk bryggeri) og Taybeh Brett! Barrel Aged (2017, en øl lagret i franske Cabernet Sauvignon egetønder på 6,2%).

Taybeh Brewing Company importerer malten fra Belgien, humle fra Bayern, gær fra England, de brune flasker fra Portugal og etiketterne fra Ramallah. Vandet kommer fra en kilde nær ved bryggeriet.

Taybeh Brewing Company er et familieejet mikrobryggeri grundlagt i 1994 af to kristne brødre, der er opvokset i USA. I perioden fra 1995 til 2000 (rekordår) voksede ølproduktionen som følge af den generelle optimisme, turister og israelere besøgte bryggeriet og der blev solgt mange øl i Israel og de fleste palæstinensiske områder.

I 2000 vendte situationen og produktionen blev mere end halveret. Da den palæstinensiske terror mod Israel eksploderede, ville israelerne ikke længere købe en palæstinensisk øl og da samtidig den muslimske fundamentalisme har været kraftigt stigende mange steder, er store palæstinensiske områder reelt blevet tørlagt (bl.a. Gazastriben fra 2007). En forventet eksport til Jordan kunne heller ikke lade sig gøre pga. jordanske toldsatser.

Fra omkring 2008 er det gået fremad. I dag drikkes øl fra Taybeh hovedsagelig på Vestbredden (Samaria og Judea) og i Israel. En mindre del eksporteres til en række lande over hele kloden, herunder USA. Hamas har forbudt alle Taybeh's drikkevarer i Gaza-striben siden 2007. Da øllet er kosher kan alle jøder drikke det - de alkoholfrie øl er halal og kan drikkes af muslimer.

Taybeh (Taybe/Taibe) er beliggende i bjergene nordøst for Ramallah og nord for Jerusalem i et palæstinensisk selvstyreområde på Vestbredden (det sydlige Samaria). Byen er efterhånden den eneste rent arabiske-kristne by i Det Hellige Land og den er omtalt i Biblen. Byen har i dag ca. 1.500 indbyggere (tidligere op til 3.500 indbyggere).

Læs mere: Taybeh Brewing Company.

Ølimport, ølklubber, ølfestivaler, ølrestauranter, øllinks mm.

Ølimport

De to store bryggerigrupper i Israel importerer mange forskellige kendte internationale ølmærker til at supplere deres egne lokalt producerede øl. Tempo Beer Industries importerer Heineken, Murphy's Irish Stout, Samuel Adams og Paulaner mens Israel Beer Breweries Ltd. importerer Guinness, Leffe, Hoegaarden, Stella Artois, Kilkenny, Weihenstephan, Skol, Carlsberg og Tuborg.

Desuden er der flere større og mindre importører som f.eks. Norman Premium Ltd., der importerer og distribuerer ølmærker som Duvel, Chimay og St. Bernardus fra Belgien og Protary (Protari) Ltd., der importerer og sælger ølmærker som Gösser, Krushovice, Budweiser - Budvar, Shlossgold, Starobrno, Zipfer, Altenmünsh, Frankfurter og Pilsator.

The Israeli Beer Club (TIBC)

The Israeli Beer Club er en forening fra 2002 med ca. 650 medlemmer, der ønsker at fremme øl og ølbrygning i Israel. Foreningen støtter en forbedret ølkvalitet, et større udvalg af alle typer øl, øltraditioner, ølhistorie, øldrikkers rettigheder mm.

TIBC arrangerer hvert år en ølfestival for ølentusiaster og konkurrence for ølbryggere, hvor de får lejlighed til at vise deres nyeste øl. Hertil kommer de løbende arrangementer, kurser, rådgivning mm. for ølinteresserede.

Ølfestivaler

Inden for de seneste 15 år er der blevet afholdt et stigende antal ølfestivaler, konkurrencer og arrangementer på grund af den øgede interesse for øl generelt og især kvalitetsøl.

Den største og mest betydningsfulde ølbegivenhed er formentlig Jerusalem Beer Festival, der i 2020 afholdes for 15. gang og er den ældste ølfestival i Israel (blev afholdt første gang i 2004). Ølfestivalen varer to dage og med mere end 120 forskellige israelske og udenlandske ølmærker, både kendte mærker såvel som ukendte. Omkring 15.000 gæster besøger ølfestivalen årligt. Der afholdes også ølfestivals i bl.a. Tel Aviv, Ashdod, Eilat og Hod HaSharon.

Hvert år af holdes der konkurrencer for israelske ølbryggere og mikrobryggerier, hvor de fremviser nye øl og øltyper.

Ølrestauranter og ølbutikker

Siden 2000 er der åbnet mange pubs (bl.a. irske) med fokus på udenlandske øl og øl fra de israelske mikrobryggerier.

Beer Shop er en kæde af barer i Tel Aviv med et meget stort udvalg af øl. De to kæder, Beer Station og Beer Point, er en blanding af ølbar, pub og ølbutik, der sælger mange forskellige israelske og udenlandske øl fra deres steder i de store byer. Man kan drikke øllet på stedet eller tage det med hjem.

I Israel findes der flere ølrestauranter, som har et meget stort udvalg af israelske og udenlandske specialøl. En af de største er Porter & Sons i Tel Aviv (Ha'Arba'a St.) med omkring 50 forskellige israelske og udenlandske øl. Formålet er at servere kvalitetsøl til god mad i stedet for vin.

The Beer Bazaar i Tel Aviv's Carmel Market er en ølbutik, der sælger øl fra de israelske mikrobryggerier og siden 2016 selv brygger øl på deres eget mikrobryggeri BeerBazaar Brewery i Kiryat Gat. De forsøger at have samtlige øl fra alle mikrobryggerierne på hylderne (mere end 100 forskellige øl). Alle øl sælges til den samme pris ud fra det princip, at man skal kunne vælge lige præcis den øl, som man vil havde uden hensyn til prisen. Ud over salg af øl på flasker er der også en ølbar. Det begyndte med en ølbutik og ølbar i begyndelsen af 2013 og nu har de fire ølsteder i Tel Aviv, et i Jerusalem (Mahane Yehuda Market) og deres eget mikrobryggeri. Læs også denne artikel om The Beer Bazaar (Tel Aviv) og The Beer Bazaar (Jerusalem).

Flere øllinks

Beer Breweries Boom in Israel, Despite High Taxes and Low Consumption
Beer me, please! The Growing Culture of Beer within Israel
BeerAdvocate (søg Israel eller navn)
History of the Israeli Beer
Inside Israel's Craft Beer Boom
Israel Breweries and Beers (Ratebeer)
Israel Breweries and Beers (beers.co.il)
Israel Brews and Vievs (Doug Greener's web log)
Israeli Beer (Tourist Israel)
This Israeli Beer Uses a 5,000-Year-Old Recipe
Top 10 Breweries in Israel
Untappd (søg Israel eller navn)
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Fakta om Israel


© 2000-2021 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 24.10.2021