Det israelske flag

Myter om israelsk ondskab

Myterne om israelsk ondskab findes ikke kun blandt Palæstina-aktivister, selv prominente medlemmer af Folketinget som Zenia Stampe, Radikale Venstre, skriver på sin facebook, at hun opfatter Israel som værende et racistisk apartheid-land. Myter og løgne om Israel er med til at skabe det klima, hvor jødehadet kan blomstre.

Af Jonatan Møller Sousa, næstformand i Dansk Zionistforbund, Berlingske Tidende (13. maj 2015).

Myterne om israelsk ondskab findes ikke kun blandt Palæstina-aktivister, selv prominente medlemmer af Folketinget som Zenia Stampe, Radikale Venstre, skriver på sin facebook, at hun opfatter Israel som værende et racistisk apartheid-land.

Hvorfor bliver danske jøder og venner af Israel vrede over en reklame på busserne i København vendt imod Israel og de israelske bosættelser? Det er fordi reklamen kommer fra Dansk Palæstinensisk Venskabsforening, der urigtigt beskylder Israel for de mest modbydelige forbrydelser, f.eks. racisme, apartheid og etnisk udrensning. I det lys ser jeg kampagnen mod bosættelserne.

Myterne om israelsk ondskab findes ikke kun blandt Palæstina-aktivister, selv prominente medlemmer af Folketinget som Zenia Stampe, Radikale Venstre, skriver på sin facebook, at hun opfatter Israel som værende et racistisk apartheid-land, der udfører etnisk udrensning mod palæstinenserne. Intet kunne være mere forkert. Der lever over en million palæstinensiske arabere i Israel, med statsborgerskab og alle de samme rettigheder, som resten af deres medborgere. Der er sågar en palæstinensisk araber, der er dommer i højesteret.

Myter og løgne om Israel er med til at skabe det klima, hvor jødehadet kan blomstre. Det had mod jøder, der brændte i den unge danske palæstinenser, der skød og dræbte Dan Uzan foran synagogen i København 14. februar 2014, det had voksede blandt andet ud af myter og løgne om Israel. Heriblandt de myter om racisme, apartheid og etnisk udrensning, som Zenia Stampe skriver om til sine facebook venner.

Jeg forstår godt alle de danskere, der trækker på skulderen over en buskampagne vendt mod bosættelser i Israel. Langt de fleste danskere, og rigtig mange danske venner af Israel er jo imod bosættelserne, inklusive mange i Dansk Zionistforbund. Men jeg tror, at de fleste vil forstå, at had mod Israel kan blive til had mod jøder, og at vi derfor skal få ryddet op i de myter om Israels ondskab, der florerer i Danmark.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Artikler Dansk Zionistforbund (DZF)


© 2000-2020 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 22.3.2020