Det israelske flag

Til Medlem af folketinget for Venstre Jakob Engel-Schmidt

Jeg ved, at det er et langt indlæg, men jeg håber, at du tager dig tid til at læse det. For det første synes jeg, at det er ret overraskende, at du tager på uddannelsesrejse til Israel med Folkekirkens Nødhjælp og forventer at høre "sandheden". For det andet siger du, at I mødtes med mennesker fra begge sider af konflikten, men jeg tvivler kraftigt på, at I har fået lov til at møde de moderate fra Israels side. Det der overrasker mig endnu mere er, at du, efter blot 5 dage, kan konkludere, at Israel bedriver apartheid. Det er mig fuldstændig uforståeligt.

Af Ela Jakobsen Chievitz (april 2014).

Til Medlem af folketinget for Venstre Jakob Engel-Schmidt:

Jeg ved, at det er et langt indlæg, men jeg håber, at du tager dig tid til at læse det.

Jeg er israeler, som har boet i Danmark i 22 år. Jeg blev rigtig ked af at læse dit debatindlæg i dag. Jeg og min familie her i Danmark har altid støttet Venstre og stemt på Venstre, men efter dit debatindlæg i dag, kommer vi altså i tvivl. For det første synes jeg, at det er ret overraskende, at du tager på uddannelsesrejse til Israel med Folkekirkens Nødhjælp og forventer at høre "sandheden", da Folkekirkens Nødhjælp er kendt for deres antiisraelske holdninger og meninger. Sidste debat var i 2012. Du kan bare google det og vil finde ud af hvor anti Israel de egentlig er. For det andet siger du, at I mødtes med mennesker fra begge sider af konflikten, men jeg tvivler kraftigt på, at I har fået lov til at møde de moderate fra Israels side. Jeg har en formodning om, at I har fået lov til at møde de ekstreme bosættere og de ekstreme venstrefløjsradikale i Israel. Jeg har i 2012 haft en heftig diskussion med Folkekirkens Nødhjælp lige præcis om dette emne, hvor de påstod, at man hører begge sider. Problemet var blot, at dem man hørte fra den israelske side, var den ekstreme venstrefløj.

Det der overrasker mig endnu mere er, at du, efter blot 5 dage, kan konkludere, at Israel bedriver apartheid. Det er mig fuldstændig uforståeligt. Dette er at negligere de lidelser, som så mange sydafrikanere har været igennem.

Jeg er sikker på, at denne sikkerhedsmur og disse checkpoints aldrig nogensinde ville være blevet bygget, hvis terroren ikke fandt sted. Muren og checkpoints kan rives ned i det øjeblik palæstinenserne holder op med deres terrorangreb og anerkender Israels ret til at eksistere.

Det er altså et historisk faktum, at sikkerhedshegnet har virket og selvmordsbomberne reduceret betydeligt, efter denne blev bygget.

Her er et link, der viser antallet af selvmordsbomber fra år 1989 til 2008, som taler sit helt eget sprog. Der kan du se hvordan selvmordsbomberne blev reduceret, efter Israel byggede sikkerhedshegnet.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Palestinian_suicide_attacks

I øvrigt blev ideen om at bygge sikkerhedshegnet præsenteret lang tid, før den blev vedtaget i 1995, i øvrigt under en venstreorienteret regering (under Rabin), da man ikke anede hvordan man skulle bekæmpe disse selvmordsbomber, specielt, da det viste sig, at de palæstinensiske ledere ikke gjorde noget som helst for at forhindre dem, tværtimod. Man blev også klogere i Israel, da man opdagede, at de palæstinensiske ledere sagde én ting til den vestlige verden på engelsk og en anden ting til araberne på arabisk.

Både politikere fra venstre- og højrefløjen i Israel var imod sikkerhedshegnet af forskellige årsager.

Efter nedenstående selvmordsbombe i Beit El, hvor 22 blev myrdet og 66 blev såret, blev det vedtaget, at sikkerhedshegnet skulle bygges.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mehola_Junction_bombing

Dette blev udsat, grundet mange forskellige årsager.

I 1999 anbefalede, "direktøren for Peace", en afdeling i Ehud Baraks regering, at etablere nogle af elementerne i hegnet, men Barak afviste anbefalingen. Efter Camp David-topmødet annoncerede Barak etableringen af to hegn, ét på den grønne linje, og det andet omkring bosætterblokke, men dette skete heller ikke igen af forskellige årsager. Debatten omkring hegnet stoppede efter valget af Ariel Sharon, som bekendt var imod det. Sharon gav i 2001 spørgsmålet om etablering af hegnet videre til Det Nationale Sikkerhedsråd.

Efter selvmordsbomben i Dolhinarium, hvor 22 blev myrdet, hvoraf de fleste af dem var børn omkring 14-15 års alderen,

https://en.wikipedia.org/wiki/Dolphinarium_discotheque_massacre

blev der etableret en organisation / bevægelse, der hedder "Hegn for Livet", som arbejder for, at regeringen skal overholde det, der blev vedtaget under Rabin, dvs. bygning sikkerhedshegnet. Efter talrige selvmordsbomber i Israel, begyndte også de, som fra starten var imod dette hegn, at blive mere og mere overbevist om nødvendigheden af hegnet. Blandt dem var Ariel Sharon.

I de år man byggede hegnet, kunne man mærke et markant fald af selvmordsbomber i Israel. Da man byggede den nordlige del af hegnet, kunne man med det samme mærke en reducering af selvmordbomber i byer som Hadera, Kfar Saba og Netanya. I 2004 og 2005 faldt antallet af selvmordsangreb i disse byer til nær nul. Når angrebene blev koncentreret i områder længere mod syd (Jerusalem, Tel Aviv og Be'er Sheva), blev der stadig ikke bygget på barrieren.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3654720.stm

"The frequency of attacks by suicide bombers in Israel seems to be slowing, with many Israelis saying the reason is obvious - the barrier separating the West Bank from Israel is keeping out the suicide bombers.

One of the places benefiting from this is the Israeli seaside city of Netanya. Svid Sacks, from Netanya's city council, says: "In 2001, we had about six attacks here in Netanya."
"In 2002, we had four attacks in Netanya. In 2003, we had one attack in Netanya and in 2004 we had no suicide or no bomb in Netanya. For him, these figures mean something very clear: Israel's barrier is working".

Her er endnu et godt link og læsning:

https://www.jewishvirtuallibrary.org/background-and-overview-of-israel-s-security-fence

"Before the construction of the fence, and in many places where it has not yet been completed, a terrorist need only walk across an invisible line to cross from the West Bank into Israel. No barriers of any kind exist, so it is easy to see how a barrier, no matter how imperfect, won't at least make the terrorists' job more difficult. Approximately 75 percent of the suicide bombers who attacked targets inside Israel came from across the border, where the first phase of the fence was built.

During the 34 months from the beginning of the violence in September 2000 until the construction of the first continuous segment of the security fence at the end of July 2003, Samaria-based terrorists carried out 73 attacks in which 293 Israelis were killed and 1950 wounded. In the 11 months between the erection of the first segment at the beginning of August 2003 and the end of June 2004, only three attacks were successful, and all three occurred in the first half of 2003. Since construction of the fence began, the number of attacks has declined by more than 90%. The number of Israelis murdered and wounded has decreased by more than 70% and 85%, respectively, after erection of the fence.

Even the Palestinian terrorists have addmitted the fence is a deterrent. On November 11, 2006, Islamic Jihad leader Abdallah Ramadan Shalah said on Al-Manar TV the terrorist organizations had every intention of continuing suicide bombing attacks, but that their timing and the possibility of implementing them from the West Bank depended on other factors. "For example", he said, "there is the separation fence, which is an obstacle to the resistance, and if it were not there, the situation would be entirely different".

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3654720.stm

Israeli city says barrier is 'working'.
"People in the seaside city of Netanya say Israel's West Bank barrier is keeping out the suicide bombers".

Vil Du, Jacob, tage personligt ansvar for og garantere, at der ikke vil komme selvmordsbomber i Israel, hvis muren og checkpoints rives ned? Det tror jeg næppe.

Når du gang på gang oplever dine medborgere, unge og gamle, blive sprængt i luften og det på trods af, at der arbejdes på en 2-statsløsning, bringes du i en situation, hvor du af terrorister tvinges til at træffe et valg, der har konsekvenser. Spørgsmålet er: Kan og skal Israel se sig selv som slagtefår og se passivt til, medens unge og gamle betaler prisen for, at den palæstinensiske ledelse ikke magter/ønsker at give Israel sikkerhed? Svaret er nej. Hvis palæstinenserne virkelig ønsker at bevæge sig ud af den fastlåste situation, som deres leder har sat dem i, så kræver det, at terroren standser. Indtil da, er det ene og alene det palæstinensiske selvstyre og det palæstinensiske folk, der bærer skylden for den situation, der er opstået i forhold til, at civile bl.a. kan sende deres børn sikkert i skole og leve en dagligdag i tryghed.

Det samfund du ønsker at leve i, er desværre langt væk fra det palæstinensere giver israelerne mulighed for at opnå, da de ikke ønsker at stoppe deres terror og derfor tvinger Israel til at sikre dets befolkning. Jeg finder din tankegang naiv og farlig. Hvorfor retter du ikke fokus på den terror, som Israel udsættes for?

Hvad angår kontrol og sikkerhedsmure, så er det, dét, der redder jødisk liv og desværre ikke fredsforhandlinger, da de ikke har stoppet terroren.

Hvem og hvad har i øvrigt defineret, hvad der er israelsk land? Der har jo kun været én stat i området, men mange krige, hvor Israels naboer har forsøgt at udrydde dem. Du bør også huske, at det var palæstinenserne, der sagde nej til en stat i 1947 og 31 gange efterfølgende, så det palæstinensiske land, som du kalder besat, kan ikke være besat, da palæstinenserne ikke har accepteret nogle fredsløsninger indtil nu.

Folkekirkens Nødhjælp fortæller danskerne om palæstinensernes lidelser, men de udelader bevidst jødernes lidelser i Israel. De har kun fokus på at repræsentere den arabiske befolkning som ofre for denne ulykkelige konflikt og ikke begge befolkningsgrupper, hvor begge grupper i virkeligheden er ofre for denne konflikt. Begge grupper lider under denne konflikt, men I vælger bevidst kun at repræsentere den ene part. Det er at bedrive antiisraelsk propaganda og vælge den ene side. Her giver I igen en politisk erklæring, der tager den palæstinensiske side.

Med venlig hilsen
Ela Jakobsen Chievitz
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Artikler


© 2000-2020 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 24.3.2020