Det israelske flag

Forsvar for jødehad?

Noget tyder på, at det nu også blandt pæne borgere er ved at blive en gængs opfattelse, at jødehad og jødeforfølgelse er fænomener, der kan legitimeres og forsvares.

Af Ole Justenlund, Morgenavisen Jyllands-Posten (19. november 2013)

Noget tyder på, at det nu også blandt pæne borgere er ved at blive en gængs opfattelse, at jødehad og jødeforfølgelse er fænomener, der kan legitimeres og forsvares. Senest har Erik Zachariassen*) i JP 12/11 fastslået, at jøderne i Danmark (og Europa) vil kunne færdes i fred, hvis bare de kritiserer Israel. Jøderne er med andre ord selv skyld i jødehadet.

Før jul beskrev den radikale ligestillingsordfører - måske i erkendelse af De Radikales ansvar for den importerede del af jødehadet - den tiltagende antisemitisme som et resultat af en "stadig mere skinger og hadefuld" tone over for islam. Hvordan vil den radikale ordfører mon så forklare situationen i Malmø, hvor jødehad er officiel politik? I områder under formel og reel svensk jurisdiktion er der som bekendt ikke mange, der tør tale negativt om "fredens religion".

Jøder kan skrige sig hæse i israelkritik; i Danmark kan vi fedte for islam til hinsides kvalmegrænsen. Resultatet vil være det samme: Islamister, nazister, autonome, såkaldte antiracister og lignende fanatiske antidemokrater vil fortsætte ad det blinde jødehads mudrede vej. Men hvor stiller pæne og godhedssvulmende mennesker sig, hvis fejt medløberi og manglende historisk viden er bestemmende for deres stillingtagen?

*) Webmaster note: En udbredt og populær holdning blandt visse grupper i Danmark er, at antisemitisme og overfald på jøder er jødernes egen skyld - de kunne jo bare tage afstand fra Israel, protestere mod de israelske bosættelser og støtte palæstinensernes ønske om deres egen stat.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Artikler


© 2000-2020 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 24.3.2020