Det israelske flag

Nultolerance mod intolerance

Formanden for Dansk Palæstinensisk Venskabsforening, Fathi El-Abed, skriver en opinion under titlen "Lad os få bugt med chikanen". Her vælger han at gå til frontalangreb på de chikanerede, de jødiske danskere. Hans hovedpåstand er, at vi misbruger "den klassiske europæiske antisemitisme i forsøget på at dæmonisere alt palæstinensisk/arabisk/muslimsk" for at opnå særbehandling.

Af Finn Schwarz, formand, Mosaisk Troessamfund, Morgenavisen Jyllands-Posten (13. marts 2013)

Formanden for Dansk Palæstinensisk Venskabsforening, Fathi El-Abed, skriver - som privatperson - en opinion i JP 7/3 under titlen "Lad os få bugt med chikanen".

Med overskriften kunne El-Abed lægge an til at revse de folk i samfundet, som chikanerer. I stedet vælger han at gå til frontalangreb på de chikanerede, de jødiske danskere. Hans hovedpåstand er, at vi misbruger "den klassiske europæiske antisemitisme i forsøget på at dæmonisere alt palæstinensisk/arabisk/muslimsk" for at opnå særbehandling.

Baggrunden for denne stærkt kritiske opfattelse er, at han har været til en høring om antisemitisme på Københavns Rådhus. Høringen var ifølge El-Abed foranlediget af, at Mosaisk Troessamfund - det jødiske samfund i Danmark - havde indsamlet oplysninger om op til 40 antisemitiske hændelser i 2012, og netop indsamlingen af disse hændelser er han kritisk overfor.

Tåbelig ytring fra en ignorant

El-Abed spørger, om "tåbelige handlinger og ytringer fra netop tåbelige og ignorante individer og grupper" er udtryk for antisemitisme. Det mener MT, at de er. Når en jødisk familie på vej hjem fra synagogen bliver overfuset med ordene "Fuck Israel" af en forbipasserende bilist, så har El-Abed ret i, at der er tale om en tåbelig ytring fra et ignorant individ, men der også tale om antisemitisme. El-Abed insinuerer også, at vi holder vigtige oplysninger skjult for offentligheden. Særligt irriterer det ham, at vi er så kortfattede på vores offentliggjorte oversigtsliste over antisemitiske hændelser, men det er jo netop en oversigt.

Hvis man som journalist kontakter os for at få det fulde billede af en episode, er vores standardprocedure, at vi henvender os til ofret, og hvis han/hun siger god for det, giver vi kontaktoplysningerne videre til den pågældende journalist. Ellers prøver vi selv at uddybe, så godt vi kan.

Virkeligheden er værre

Denne procedure har El-Abed også selv nydt godt af. Det er derfor pudsigt, at han glemmer at oplyse læseren, hvordan han har fået fat i disse angiveligt hemmelige informationer. Til høringen på Københavns Rådhus var det nemlig kontorchefen fra MT's administration, der introducerede ham til ofret i den selv samme episode, som han nu kritiserer os for at hemmeligholde oplysninger omkring.

El-Abed er desuden faktuelt forkert på den, når han hævder, at høringen om antisemitisme og den markante mediefokus var "foranlediget af" vores oplysninger. Høringen og mediernes bevågenhed kom tværtimod i stand på grund af en Nørrebro-skoleleders udtalelser, og det er interessant, at størstedelen af de episoder, som blev offentliggjort under høringen, slet ikke var kendt af Mosaisk Troessamfund. Virkeligheden er således desværre værre end vores statistik.

Man kan altså ikke få antisemitismens grimme ansigt til at forsvinde ved blot at være tilstrækkelig kritisk over for vore tal. Antisemitisme kan heller ikke modbevises ved, at DR2 lader en ung mand med kalot vandre rundt i København fulgt af et tv-hold i adskillige timer, uden at han bliver chikaneret. Alex fra tv-serien "Borgen" må glæde sig over dette tv-stunts underlødighed.

Ikke del af mellemøst-konflikten

Modsat hvad El-Abed tror, har det jødiske samfund ikke et ønske om at "dæmonisere alt palæstinensisk/arabisk/muslimsk". De jødiske danskere er ikke en del af en mellemøstlig konflikt, og vi har hverken et naturligt eller unaturligt modsætningsforhold til muslimer. Jøderne i Danmark ønsker at være gode danske borgere, der kan udøve vores tro og kultur uden chikane, og hvis der er en ting, vi ikke har en interesse i, er det at fremmane et problem, som ikke er der. Desværre er antisemitismen der, uanset om man vil acceptere vores data eller ej, og det er derfor, vi opfordrer til et landspolitisk initiativ om nultolerance over for intolerance, således at der fokuseres på kampen mod al intolerance - herunder antisemitisme.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Artikler


© 2000-2020 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 26.3.2020