Det israelske flag

Israels ret til selvforsvar

Nu skete det som forventet, at Israel blev tvunget til at sikre sin civilbefolkning, efter at flere hundrede missiler og raketter i løbet af få dage har regnet ned over civile områder i Israel.

Af Henrik Chievitz, Morgenavisen Jyllands-Posten (24. november 2012)

Nu skete det som forventet, at Israel blev tvunget til at sikre sin civilbefolkning, efter at flere hundrede missiler og raketter i løbet af få dage har regnet ned over civile områder i Israel.

At verdenssamfundet så indtil nu har reageret med samme vanlige berøringsangst, som når Israel gang på gang, ja, nærmest dagligt udsættes for denne terror, er dybt beskæmmende på samme måde, som når en journalist fra TV 2 refererer til de raketter/missiler, der så sent som torsdag kostede tre civile israelere livet, som hjemmelavede, eller som en SF-politiker tidligere har kaldt "pap-raketter" og derved nedgøre det faktum, at denne terror rettet mod civile koster liv, samt at børnehaver, skoler og den hverdag, som vi i Danmark tager for givet, lukkes ned, da civile opfordres til at være i nærheden af beskyttelsesrum.

Kort sagt, det israelske samfund lever i reel frygt.

Hamas, der har det erklærede mål at udrydde staten Israel, viser, at terrorangreb hovedsageligt er rettet mod civile, at de til enhver tid er klar til at efterleve deres erklærede mål og til enhver tid er parate til at anvende Gazas befolkning som frontlinje i deres taktik.

Etik til forskel

At Israels militær i sit forsvar for staten Israel angriber bevæbnede terrorister viser, hvilken etik og moral der er til forskel i denne konflikt. Tænk, om Hamas havde Israels militære kapacitet, så ville Israel i løbet af få øjeblikke være fjernet fra verdenskortet, hvilket er helt på linje med det åndelige fællesskab, som Hamas deler med Iran.

At medierne så ofte først reagerer på denne konflikt, når Israel svarer militært igen ved at fremhæve, at det er Israel, der angriber Gaza, er direkte manipulerende, og her skal jeg give Danmarks udenrigsminister, Villy Søvndal ros, når han i en udtalelse fra Udenrigsministeriet hjemmeside 14/11 kan citeres for:

"Regeringen fordømmer disse terrorangreb mod tilfældige civile mål. Vi anerkender Israels ret til at forsvare sig selv".

Nu er spørgsmålet så, om medierne er i stand til at beskrive denne frygtelige konflikt på en velafbalanceret måde og ikke taber, hvad og hvem der bærer ansvaret for denne konflikt af syne, når propagandaen fra den pro-palæstinensiske fløj for alvor bliver højrøstet og øredøvende.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Artikler


© 2000-2020 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 22.3.2020