Det israelske flag

Trådhegnet er i dag tre meter højt (3 indlæg)

Det er altid godt at snakke sammen, og i princippet er den nyligt kreerede Jødisk-Muslimsk Platform en god idé. Men hvorfor netop jøder og muslimer?

Af Geoffrey Cain, formand og Leon Nikulin, stifter af Raoul Wallenberg Foreningen, Morgenavisen Jyllands-Posten (9. maj 2010)

Det er altid godt at snakke sammen, og i princippet er den nyligt kreerede Jødisk-Muslimsk Platform en god idé.

Men hvorfor netop jøder og muslimer?

Der har os bekendt aldrig været nogen jødisk/hinduistisk platform og heller ikke nogen muslimsk/buddhistisk platform, og hvorfor så ikke? Højst sandsynligt fordi det ikke har været nødvendigt.

Men det er det åbenbart nu for jøders og muslimers vedkommende pga. problemerne imellem dem.

Angriber de hinanden? Næh. Det gør kun den ene part, og derfor er hele tanken med "mægling" og "dialog" en fordrejning af de faktiske forhold. Der er ikke tale om to parter, der hakker på hinanden som i et ægteskab, men om én part - muslimerne - der overfalder en anden part - jøderne - verbalt og undertiden fysisk.

Besynderligt

Der er ingen jøde i Europa eller USA, der overfalder muslimer, men der er masser af muslimer, der tilsviner/overfalder jøder, og det sker over hele Europa.

I Malmø er jøderne ligefrem ved at blive fordrevet, og på denne baggrund er det ikke så lidt besynderligt, at Bent Melchior og de andre initiativtagere til jødisk/muslimsk platform gerne vil signalere, at danske jøder først og fremmest er en minoritet frem for egentlige danskere.

Det vil nok komme bag på efterkommere af folk som forfatteren Aron Meir Goldschmidt, museumstifteren Heinrich Hirschsprung, Børnefondens fader, den socialdemokratiske politiker A.C. Mejer, Ludvig Brandes, der stiftede plejehjemmet Holmegaard, tegneren Hans Bendix, entertaineren Victor Borge, atomfysikeren Niels Bohr m.fl. Folk, der føler/følte sig danske af sind og skind, og som nu får at vide, at de har mere til fælles med deres arabisk/muslimske plageånder, end de har med egne landsmænd.

Privilegerede

Så hvem skal dette platformsinitiativ gavne?

Muligvis Melchior og co., der nok vil kunne få gode stillinger som privilegerede, tålte monoteister i et kommende kalifat. Men bestemt ikke deres børn og børnebørn.

Trådhegnet omkring den jødiske Carolineskole er i dag tre meter højt.

Ved en øget indvandring fra Mellemøsten - som dette platform-initiativ indirekte siger god for - vil den sikkert måtte sættes et godt stykke længere op.

Det burde give røde ører

Geoffrey Cain og Leon Nikulins læserbrev om den jødisk/muslimske platform (JP 9/5) burde give initiativtagerne røde ører.

Af Kirsten Madsen, Morgenavisen Jyllands-Posten (16. maj 2010)

Geoffrey Cain og Leon Nikulins læserbrev om den jødisk/muslimske platform (JP 9/5) burde give initiativtagerne røde ører.

Det svarer til, at et offer for en overfaldsmand danner forening med samme overfaldsmand. Det er ikke blot absurd, men uhyggeligt, når man tænker på, at den virkelige årsag til Bent Melchiors "dialog" er frygt for mere vold fra muslimsk side.

Det er præcis samme taktik, som premierminister Chamberlain brugte i 1938 over for Nazityskland, og det giver som bekendt kun en stakket frist.

Man har længe betragtet Bent Melchior som jødernes fornemste forsvarer, men hans aldrig svigtende støtte til masseindvandring fra Mellemøsten har i virkeligheden skabt en fælde for jøderne, som nu igen må tage sig i agt for overfald og chikane. Men det vil Melchior og co. nok aldrig indrømme.

Ulve i fåreklæder

Det lyder fint. "Jødisk Muslimsk Platform" i Danmark. Som jøde er jeg altid interesseret i dialog, men det er helt ubegribeligt, at Mosaisk Troessamfund og Bent Melchior har valgt intenst samarbejde med grupper og enkeltpersoner af muslimer, som støtter kræfter, der benægter Holocaust.

Af Finn Rudaizky, fhv. formand for Mosaisk Troessamfund, Morgenavisen Jyllands-Posten (23. maj 2010)

Det lyder fint. "Jødisk Muslimsk Platform" i Danmark. Som jøde er jeg altid interesseret i dialog, men det er helt ubegribeligt, at Mosaisk Troessamfund og Bent Melchior har valgt intenst samarbejde med grupper og enkeltpersoner af muslimer, som støtter kræfter, der benægter Holocaust, og som ved møder med Irans præsident, Ahmedinejad, "glemmer" at tage afstand fra det iranske præstestyres trusler om at udslette staten Israel.

Blandt Bent Melchiors nye venner, er der kræfter, som har "glemt" at tage afstand fra antisemitiske aktioner i København. Naveed Baig, som er talsmand for Muslimer i Dialog og muslimsk frontfigur i Jødisk Muslimsk Platform, har været medlem af den ekstremistiske organisation Minhaj ul-Quran, og han har holdt en sammenkomst i Det Kongelige Bibliotek, hvor der var hyldest af muslimske ekstremister hængning af uskyldige vesterlændinge. Jeg vil foreslå, at det jødiske samfund finder andre typer muslimske samarbejdspartnere og siger definitivt fra ovenfor ulve i fåreklæder.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Artikler Netværk for Jødisk-Muslimsk Samarbejde


© 2000-2020 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 29.2.2020