Det israelske flag

Israels reaktion er afvejet mod truslen

12/7 krydsede Hizbollah den israelsk-libanesiske grænse og angreb Israel. Dette terrorangreb, som blev udført fra territorier i en uafhængig FN-medlemsstat, resulterede i to døde israelske soldater, tre sårede og bortførelsen af to.

Af David Walzer, Israels ambassadør i Danmark, Morgenavisen Jyllands-Posten (26. juli 2006)

12/7 krydsede Hizbollah den israelsk-libanesiske grænse og angreb Israel. Dette terrorangreb, som blev udført fra territorier i en uafhængig FN-medlemsstat, resulterede i to døde israelske soldater, tre sårede og bortførelsen af to.

Israel levede op til den suveræne stats grundlæggende forpligtelse: at forsvare sine borgere og sine territorier. I den seneste tid er Israels militære operation blev kaldt "ude af proportioner".

Jeg beder dem, der deler denne opfattelse, om at forklare, hvilken trussel de måler vores militære operation mod.

Truslerne

Jeg mener, at vi i Israel afvejer vores reaktion og de deraf følgende militære handlinger i forhold til truslen fra de mere end 2.300 raketter, der gennem de seneste 14 dage har regnet ind over Israel.

Vi afvejer reaktionen i forhold til de mere end 12.000 missiler, som terroristorganisationen Hizbollah har til rådighed, og som har fået mere end 1,5 millioner israelere i hele Nord-Israel til at søge tilflugt i beskyttelsesrum.

Vi afvejer vores reaktion i forhold til den immanente trussel fra en ekstremistisk, religiøs fundamentalistisk islamisk terrororganisation, der danser efter Syriens og Irans piber.

Vi afvejer vores reaktion i forhold til den skræmmende virkelighed, i hvilken en terrororganisation har taget et helt land (Libanon) som gidsel og agerer djævlens (Hamas') advokat ved at nægte at tillade ethvert politisk fremskridt mellem Israel og moderate palæstinensere.

Vi i Israel sørger over konfliktens uskyldige ofre, hvad enten de er libanesiske eller israelske.

Målsætninger

Vores målsætninger er vanskelige at realisere, men de er ikke svære at sympatisere med, nemlig:

  • Tilbagelevering af vores soldater i god behold,

  • at fjerne truslen fra Hizbollah langs vores nordlige grænse,

  • at forhindre Hizbollah i at omgruppere og opruste langs vores grænser, samt

  • at få den libanesiske regering til at påtage sig suveræniteten over sine territorier og udstationere sin hær langs vore grænser.

Det er min stærke overbevisning, at enhver stat, som blev stillet over for disse strategiske trusler, ikke ville handle og reagere anderledes end os, men i stedet konfrontere og afværge truslerne.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Artikler


© 2000-2020 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 28.3.2020