Det israelske flag

Israel fortjener vores ubetingede støtte

Behøver Vestens demokratiske nationer virkelig fortsat at diskutere, hvad der præcist står i vejen for "retfærdig, varig og omfattende fred" mellem Israel og Palæstina? De første realistiske skridt mod varig fred samt en egentlig tostatsløsning vil opstå i det øjeblik, at palæstinenserne officielt anerkender Israel som en jødisk stat.

Af Søren Søby Jørgensen, Fredericia (6. juni 2022).

Israel er på ny udsat for kritik af det internationale samfund. 15 europæiske lande, herunder Danmark, udtrykte deres kollektive protest mod israelernes fremtidsplaner for 4.427 nye bosættelser på Vestbredden. Disse bosættelser vil, ifølge det internationale samfund, forhindre ethvert håb om varig fred samt umuliggøre Vestens eftertragtede tostatsløsning mellem Israel og Palæstina. The never ending story om den israelske undertrykkelse af det palæstinensiske folk fortsætter uforandret, og naturligvis må Israel igen indtage rollen som den absolutte skurk hos hele verdenssamfundet. Den vestlige verdens konstante værdisymbolske boykot af Israel er ekstremt absurd, såfremt man ønsker at fremstå som en troværdig repræsentant for Vestens demokratiske værdier. Nuvel: Israel er altså den erklærede "skurk", hvilket automatisk gør Palæstina til "helten" i Vestens øjne.

Og hvilken helt! Siger man Palæstina i moderne tid, må man også sige terrorgrupper som Hamas, PLO og Islamisk Jihad. Den islamistiske og militante organisation Hamas bliver paradoksalt betegnet som "terrororganisation" af såvel USA, Israel, Storbritannien og EU, der ellers ukritisk forsvarer den palæstinensiske sag og dermed også Hamas. Historien viser, at Hamas foretrækker at bruge raketangreb med civile som skjold samt talrige selvmordsbombeangreb mod Israel.

I 2021 støttede over 75 pct. af den palæstinensiske befolkning Hamas' islamistiske terroraktioner mod Israel, ligesom apokalyptiske 62 pct. af den muslimske befolkning i Palæstina mener, at selvmordsbombeangreb "ofte" eller "nogle gange" kan retfærdiggøres. Ligeledes i 2021 rekrutterede Hamas op mod 50.000 børnesoldater. Det er derfor særdeles vanskeligt at se forskel på Hamas og andre barbariske terrorgrupper som Islamisk Stat, Taliban og Boko Haram.

Det internationale samfund forbliver ganske bizart både ideologisk blind, døv, stum og ignorant over for den islamistiske fanatisme, der udfolder sig dagligt som en evig eksistentiel trussel mod det israelske folk. Historisk set har dette faktum været indiskutabelt siden Israels uafhængighedserklæring den 14. maj 1948. Israel blev nemlig allerede dagen efter erklæret krig af samtlige arabiske nabolande, hvor Israel sejrede mod alle odds.

I kølvandet på nazisternes Holocaust, der systematisk myrdede seks millioner jøder, er det ubegribeligt, at verdenssamfundet ikke i højere grad har fordømt eller forhindret såvel palæstinensernes som hele den arabiske verdens gentagne forsøg på tilintetgørelsen af Israel i de seneste 74 år. Israels ret til at forsvare sin suverænitet og sit folk burde ikke imødegås med protester eller fordømmelser fra moderne, selverklærede demokratiske samfund.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Artikler


© 2000-2022 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 6.6.2022