Det israelske flag

Palæstinenserne har selv valgt at bruge penge på terrorister i stedet for vaccine

Medierne og venstrefløjen er ensidigt på nakken af Israel - også i en situation, hvor landet har klaret vaccineringen af befolkningen fremragende. Kritikken mod Israel burde adresseres til lederne af det palæstinensiske selvstyre, som misbruger deres befolkning for at fremme deres politiske agenda mod Israel, skriver Henrik Chievitz.

Af Henrik Chievitz, formand for Fælleskomitéen for Israel, Morgenavisen Jyllands-Posten (9. marts 2021).

Jeg har nu fulgt mediernes dækning af coronasituationen i Israel og statsminister Mette Frederiksens besøg i Israel - herunder bl.a. venstrefløjens ensidige kritik af staten Israel.

Først en stor tak til statsminister Mette Frederiksen for at være visionær - tage ansvar, søge viden, hvor den er stærkest.

Jeg er meget forundret over den negative dækning af den demokratiske stat Israel og dens måde at håndtere corona på. Kritikken fra bl.a. medier og politikere er gennemsyret af negative udtalelser, selvom der er mange positive ting at skrive om. En nuancering af debatten er nødvendig - vi skal huske, at palæstinenserne har et selvstyre og selv er ansvarlige for deres befolkning. For ikke så længe siden udtalte den palæstinensiske sundhedsminister, at selvstyret i begyndelsen af marts vil modtage to millioner doser vaccine uden om Israel, og tilføjede, at dette "har hele tiden været meningen".

Både på Vestbredden og i Gaza gør det sig gældende, at de ikke ønsker/formår at samarbejde med den jødiske stat. Hamas i Gaza ønsker Israel fjernet fra landkortet og angriber ofte civilbefolkningen i Israel samt opfordrer deres befolkning til terrorangreb og drab.

En vigtig pointe er også, at selvstyret på Vestbredden bruger godt 2 mia. kr. til understøttelse af terrorister, der sidder i fængsel, og deres familier. Penge, der kunne blive brugt til at købe vacciner og ville række til at vaccinere samtlige 5 mio. indbyggere i Gaza og på Vestbredden to gange. Men selvstyret har truffet et bevidst valg om at støtte fangne terrorister og deres familier frem for kampen mod corona.

Ud af 9,3 millioner israelske statsborgere udgør muslimer, kristne og druser 1,9 millioner, hvilket svarer til 21,1 % af befolkningen som bliver vaccineret nøjagtig som de jødiske medborgere. Så betegnelsen "apartheidvaccine" er horribel og efter min mening grænsende til antisemitisk bemærkning.

Palæstinenserne på Vestbredden og i Gaza tilhører ikke "landet Israel" - det er et selvstyreområde, der er udlagt til forhandling i forhold til land for fred. Der har aldrig eksisteret en palæstinensisk stat, og derfor er Israel ikke en besættelsesmagt, og ifølge Oslo-aftalerne gælder det, at Vestbredden og Gaza selv er ansvarlige for deres befolknings sundhed - også under en pandemi.

Mange politikere og medier glemmer at fortælle, at Israel faktisk har tilbudt hjælp, men blev afvist. Kritikken, som er rettet mod Israel, burde efter min mening i stedet være adresseret til lederne af det palæstinensiske selvstyre, som misbruger dets befolkning for at fremme dets politiske agenda mod Israel.

Gang på gang peger den palæstinensiske ledelse på Israel som den skyldige i alt - i stedet for at tage ansvar for dens egen befolkning og agere som en ansvarlig ledelse, der sætter dens befolknings ve og vel i front i stedet for at bruge befolkningen som våben mod Israel.

Medierne og venstrefløjspolitikere er desværre med til at fritage det palæstinensiske selvstyre ansvaret for dets befolkning og fremtid og dermed med til at gøre en tostatsløsning endnu sværere.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Artikler


© 2000-2021 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 10.3.2021