Det israelske flag

Venstrefløjen har forbrødret sig med radikale muslimer mod jøderne

Venstrefløjens antisemitisme er forklædt som et "antizionistisk" forsøg på at stjæle den jødiske historie fra jøderne og bruge den imod dem. Der er fokus på højrefløjens voksende antisemitisme, men venstrefløjens antizionistiske holdning er mere end blot en kritisk holdning til staten Israel.

Af historiker, lektor emeritus og forfatter Henrik Jensen, Morgenavisen Jyllands-Posten (25. november 2019)

Antisemitismen er en svøbe, ikke bare historisk, men i den aktuelle verden. Hvad der medvirker til dens bestandighed er, at den har så mange indgange. Måske er det bare blevet en vane at mobbe en gruppe som jøderne, som ikke kan forsvare sig. Måske er der i samfund i krise et indgroet behov hos visse for at finde en indre fjende som årsag til den. Hvad årsagen end er, er antisemitisme et moralsk spejl i ethvert samfund, den viser sit grimme og dumme fjæs i.

Måske burde man tage den antizionistiske vanetænkning langt ind i Socialdemokratiet op til kritisk overvejelse. Antisemitisme er på grund af de mange indgange vanskelig at definere. Én definition er, at det ikke er et had rettet mod mennesker, som er jøder, men et had rettet mod mennesker, fordi de er jøder.

Det er en fløj-ting. Der er en indgang fra højre, nazisme og nynazisme, som vi er bekendt med og holder øje med. Men der er en antisemitisme fra venstre fløj, som vi er mindre opmærksomme på, og som for tiden forlover sig med radikale muslimske kredse på en meget ubehagelig måde.

Det venstreorienterede had mod jøder har historisk været begrundet i jøders økonomiske succes og velstand og tætte sammenvævning med kapitalismen. Det nye er, at det ytrer sig mest under overskriften antizionisme. Antizionisme er en kritik af staten Israel og et forsvar for den palæstinensiske sag, men den har umådelig svært ved at holde sig inden for de rammer. Den pibler ud i antisemitiske retninger, som det blandt andet er sket i det britiske Labour-parti, som haft adskillige sager, der rækker helt op til Jeremy Corbyn.

I Frankrig har præsident Macron forsøgt at skære igennem med en melding om, at "antizionisme er en genopfunden form for antisemitisme". Det sker på baggrund af en forbrødring mellem den radikale venstrefløj og radikale muslimske kredse, der for et par uger siden ytrede sig i en fælles "march mod islamofobi" i Paris, arrangeret af venstrefløjen med deltagelse af islamiske grupper med forbindelser til Det Muslimske Broderskab.

Forbrødringen har strategisk demonstreret sig via en argumentation for, at muslimer i Europa i dag er "vor tids jøder" - at det, der blev gjort mod jøder i 1930'erne og 1940'erne, nu bliver gjort mod muslimer. En fuldkommen horribel og grundløs sammenligning, som viser, at den ydre venstrefløj er lige så historieblind som det yderste højre.

I den nævnte demonstration blev strategien understreget ved, at en del af marchdeltagerne bar gule jødestjerner, som ved nærmere eftersyn viste sig at være muslimske halvmåner med ordet "muslim" i midten. Venstrefløjen har tidligere brugt stribede kz-fangedragter i demonstrationer mod hjemsendelser af flygtninge.

Det kan kun betragtes som et forsøg på at stjæle den jødiske historie fra jøderne og bruge den imod dem til fordel for muslimer, som hader jøder. For antizionismen ytrer sig i muslimske kredse i Frankrig gennem voldelige overfald og endda mord på franske jøder, som i foråret 2018, hvor ofret var en 85-årig kvindelig holocaustoverlever og gerningsmanden en radikaliseret muslimsk mand.

Hvis antizionisme skal forestille at være en kritisk holdning til staten Israel, har man svært ved at forstå, hvordan overfald og mord på sagesløse jøder i Europa kan fremme den.

Det samme hykleriske grænsegængeri mellem antizionisme og antisemitisme finder man på den danske venstrefløj, som også forholder sig sentimentalt til herboende muslimer, som langtfra er i en situation, der kan sammenlignes med jødernes, nu eller tidligere. Måske burde man tage den antizionistiske vanetænkning langt ind i Socialdemokratiet op til kritisk overvejelse.
Til forsiden (index.htm)

Til toppen Antisemitisme Artikler


© 2000-2020 CFR. Alle rettigheder forbeholdes. HTML-værktøj: Stone's WebWriter. DIF: Forsiden. Opdateret d. 15.2.2020